lördag 3 april 2010

När AC/DC kom till byn

Nu kan du lyssna på programet -längst ner på detta inlägg fins det två klickbara filer
jag satt och lyssnade på radion i går,Om en liten dansbana i Sverige som fick ACDC på besök...
Klockan elva på kvällen, den 16 juli 1976, så lämnade dansbandet Jigs scenen i dansrotundan Cortina i Vinberg för att ta paus. Den välklädda halländska danspubliken gick efter en läsk samtidigt som ett okänt band från Australien äntrade den lilla scenen för att ta hand om pausunderhållningen.Det sägs att gatlyktorna blinkade ända ner till Vinberg och att publiken drog sig undan i ren förskräckelse när rockbandet AC/DC drog igång sin första konsert i Sverige, den där kvällen.
Och inte blev det lättare av det som hände sen - där på scenen.


nu gorde ett av världens största rockband gjorde sin omskakande sverigepremiär, ett möte mellan svensk dansbandskultur och rockbandet från helvetet.

Ett möte som förändrade livet för ett gäng unga femtonåringar som tog cykeln till Cortina, en varm halländsk sommarkväll 1976.detta handlar ett program som sändes på sveriges radio p4 Du kan lyssna på detta program här uppdelat på två avsnitt
Klicka på pilen.
Del 1


Del 2

6 kommentarer:

 1. Hehe! AC/DC vet vi vad som gäller! Likström eller växelström, men ett våldsamt hårdrocksband som invaderar byn... nä!! Nå koll. Nu har det hänt och vad blev det? YEEIIPPEYYY! Eller något i den vägen.

  SvaraRadera
 2. Man skulle ha varit där !historia

  SvaraRadera
 3. Detta hände 1976, Rock
  Historia

  SvaraRadera
 4. Cortina ligger bara ca 7 km bort från mig. Åker förbi det varje dag :)

  SvaraRadera
 5. Häftigt, där skulle man varit med! Kul att se gamla foton.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.