tisdag 8 juni 2010

Kråkguldet.

Sommar lovs morgon 1980 tal Vad kan det bli för sommarlovs morgon i år ?

Och Vad var nu det för program "KRÅK GULDET "?

Handlingen utspelar sig under veckorna före jul, i den lilla orten Granhyttan i Bergslagen. Under en skidutflykt med kamraterna hittar Staffan en guldklimp uppe vid Kråkberget.
Han tror det är Skarp-Eriks guld, som morfar berättat spännande historier om.

Nyheten om guldfyndet sprids snabbt och ungdomarna får både nyfikna skolkamrater, skolpersonal och mystiska främlingar efter sig, samtidigt som de förbereder ett julspel.Hur spännande som helst.Jag földe denna tv serie som kom 1969 och i "färg" populär på sin tid och håller lika bra idag! Staffan Hallerstam och Maria Lindberg gör även huvudrollerna i Kullamannen som kom innan var i svart vit.men Den var också bra

Den är välspelad med typiskt 60-70-tals miljö Det finns någonting väldigt charmigt samtidigt med serien Kråkguldet. den var en ohyggligt spännande serie för mig . fick mig att gå ut själv och leka detektiv.Av Olle Mattson med regi av Leif Krantz.
Och den lilla killen som spelade Staffan.
Nyfiken på Staffan Hallerstam ?
”Den lille killen i Kullamannen”, ”Tiiio spänn, tiiio spänn!”, ”Staffan i Kråkguldet” – varenda svensk sextiotalist skulle känna igen ett barndomsfoto av Staffan Hallerstam men ingen skulle kunna säga hans namn eller berätta om vart han tog vägen som skådespelare.
Han gick ut Teaterhögskolan 1981 tillsammans med bl.a. Peter Stormare, Jessica Zandén, Maria Johansson (Tjorven) och Sissela Kyle.

han har lånat sin röst till bl.a. Stampe i Bambi, Knattarna i Duck Tales och flera olika roller i Sailor Moon.

Numera har han bytt karriär och jobbar som läkare. Dr Staffan

4 kommentarer:

  1. värst vad du vet då =)

    SvaraRadera
  2. Gulligare lillkille än Staffan kunde man inte tänka sig. Busbra filmer.

    SvaraRadera
  3. Elvira Tack visst är det ett bra program

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.