fredag 10 september 2010

"Att ropa varg",

Pojken och vargen
Pojken i berättelsen är en ung, uttråkad fåraherde, som för underhållnings skull ropar att”vargen kommer!” ”vargen kommer!”Ortsborna kommer gång på gång för att rädda honom och fåren, men inser snart att de ödslar sin tid. När så vargen dyker upp på riktigt är det ingen som hjälper pojken, och vargen tar fåren. I vissa versioner faller även pojken själv offer för vargen.

Sensmoralen är att den som ljuger till slut inte blir trodd ens när han talar sanning.
Så snälla ni alla vuxna! sluta  ropa varg med alla osanna "kedjebrevs medelanden" på  Facebook och SMS,

 "VARNING! Se upp för en svart bil, typ jeep modell äldre med 2 män med utländsk härkomst, en med rakat hår som försöker locka med sig barn. Polisen är underrättad. Har setts i Österfärnebo. Sprid vidare!!!"

Publicerad 9 september 2010 Arbetarbladet
Falsk varning om två män i svart jeep

Gävle

En varning om två män i en svart jeep som försöker locka med sig barn utanför skolor sprids sedan tisdagskvällen snabbt via SMS och Facebook. Men det är falsklarm, enligt polisen.

– Vi har inga uppgifter som visar att det skulle stämma, säger Mikael Hedström,


Relaterat Polisen i Gävleborg har fått många oroliga telefonsamtal från Hälsingland. På onsdagen spreds också uppgiften att jeepen skulle ha varit synlig i Österfärnebo.Tärnsjö,Östervåla,

Så här lyder den falska varningstexten
varning
"VARNING! Se upp för en svart bil, typ jeep modell äldre med 2 män med utländsk härkomst, en med rakat hår som försöker locka med sig barn. Polisen är underrättad. Har setts i Österfärnebo. Sprid vidare!!!"

Enligt uppgift förekommer samma typ av meddelanden även i Västerås, Norrköping Valdemarsvik och Borlänge, och förmodligen även på andra orter i landet.
– Vi vet inte riktigt hur det här har börjat, men meddelandet sprids mycket snabbt, framförallt via Facebook och SMS, säger Mikael Hedström.


Polisen har inga uppgifter som tyder på att det skulle ligga någon sanning bakom meddelandet. Det finns inga anmälningar varken om bortrövade barn, eller några försökt till det som kan stämma med varningen i meddelandet.

                                                            Pojken och vargen av Milo Winter (1919).


Våldtäktsdrogen Progesterex


Ett kedjebrev som cirkulerar handlar om en otäck våldtäktsdrog vid namn Progesterex:Texten fortsätter, och berättar bland annat att kvinnor som får Progesterex blir steriliserade för livet. Meddelandet är signerat av ”Birgitta Olofsson , Sjuksköterska, doktorand , Umeå Universitet." 
Sluta ropa vargen kommer på facebook och msn !

 

7 kommentarer:

 1. jaha! en kommentar vore trevligt.
  ge mig gärna lite av dina tankar,
  välg profil här nere bara
  anonymt är lättast

  SvaraRadera
 2. Bra Matts !
  Man ska alltid vara kritisk mot såna här meddelanden !
  De som vill skapa kaos, men inte kan skapa egna datorvirus tar till de här knepen för att lura folk och skapa förvirring istället.
  Det underligaste är ändå när de här meddelandena byter ort.
  Jag har ju sett just det här meddelandet om jeepen på Facebook från vännner boende i vitt spridda delar av landet, och alla har en lokal prägel.
  Vill folk göra sig mer intressanta, genom att lägga till orten där de bor kan man undra ?
  Det verkar nästan så, och då har de ju verkligen lagt ved på brasan de små skitarna har skapat.
  Det blir en kase som sprider sig land och rike runt, från det som från början var en vanlig liten åkarbrasa från någon som bara viftade ordentligt med armarna... :D

  SvaraRadera
 3. ja så kan det vara inget man kan förut se det bara händer

  SvaraRadera
 4. det är bara öppna ögonen mera så man ser världen vad som händer runt om kring en. Det är bara en själv som väljer man måste tro på sig själv

  SvaraRadera
 5. tror man på sig själv så känner man sig lyckligare. många miljoner varma kramar

  SvaraRadera
 6. i bland får man inte öppna sig för mycket så alla vet vad man gör bara för sina bästa vänner så måste man få ha en hemlighet för sig själv jag vet

  SvaraRadera
 7. ??????????? tusen kramar och tusen pussar

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.