lördag 1 januari 2011

Herrskap och tjänstefolk, ett nytt kapitel skrivs.

Herrskap och tjänstefolk del 1 Tv 4 ska sända serien


Seriestart. Del 1 av 3. Sir Hallam Holland och hans fru lady Agnes ärver Eaton Place och sätter i gång att renovera huset. Den tidigare hushållerskan Rose Buck får till… sin stora glädje återvända till huset. Men ankomsten av en ovälkommen gäst påverkar både herrskap och tjänstefolk.Kommer  ni i håg den engelska tv serien Herrskap och tjänstefolk (Upstairs, Downstairs), Den gick från 1971 till 75   i fem säsonger.


Den helt underbara serien utspelar sig i det stora huset på 165 Eaton Place i London, där parlamentsledamoten Richard Bellamy bor med sin hustru Lady Marjorie och deras barn.

 I huset finns även en hel rad av tjänstefolk, från den mycket korrekte Mr Hudson och den bistra Mrs Bridges via den rättrådiga kammarjungfrun Rose, till den hunsade kökspigan Ruby.I seriens början är året 1903 och i sista avsnittet har man hunnit fram till 1930.
Serien har med viktiga historiska händelser som bland annat Första världskriget, förlisningen av Titanic och börskraschen på Wall Street 1929.
Goda Nyheter
Kammarjungfrun Rose  återvänder till 165 Eaton Place

Jag kan avslöja att en fortsättning på serien har spelats in,  Handlingen börjar 1936 där Rose  tar anställning hos det nya herrskapet Holland.


Kolla in Trailern


Kan knappt ,,,,,(PS Nette har nyss "Fixat"  två avsnitt av NYA serien .Vi ska kolla på dom i kväll)

1 kommentar:

  1. En verkligt bra serie!
    Hoppas de nyinspelade avsnitten är lika bra. :)

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.