lördag 16 april 2011

Jag vill också vara med

Majblomman bekämpar barnfattigdom i Sverige


Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Vi arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Vår vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.
                                                                

En äkta Majblommesäljare är ett barn som bär en grön säljväska.

I väskan finns blommor som kostar 10 kr för den lilla, 20 kr för klisterdekalen, 30 kr för kransen och 50 kr för pinsen. I locket på väskan finns en prislista och beskrivning av vart pengarna går.
Majblomman är alla barns blomma. Sedan 1907 arbetar Majblomman för att förbättra barns villkor i Sverige. Verksamheten bygger på att barn hjälper barn genom att sälja majblommor. Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation med 700 lokalföreningar. Varje förening är en del i barnets nätverk med familj, skola, fritid, hälso- och sjukvård samt socialtjänst på orten.
 alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Under hela året ges  bidrag till enskilda barn, skolaktiviteter och forskning om barn.  ett sommarläger på Galtarö och verksamheten Hallå, hör på mig!  kostnadsfritt studiematerial till alla grundskolor årskurs 4 och 5 som inspirerar lärare att arbeta för att motverka barnfattigdom i Sverige.http://www.majblomman.se/    och här är majbloggen
Här kan du se alla majblommor genom åren 1907 till 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.