lördag 7 januari 2012

Min lilla PuddingJag pysslade lite med min pudding i dag, under hela december har jag haft en burk i köket med lite konjak och whisky i botten , 

där har jag då och då lagt i sånt som  blir över under julbestyren i köket , som tex som russin ,mandlar,fikon,tort bröd, och en påse torkat papaya, 

Nu var det dags att blanda i ägg mjöl kryddor , hälla smeten i en form och koka den i ett vatten bad ca 4 timmar.

Sedan ska den vila i kylskåpet i en vecka och mogna.

Jag värmer den vid servering i mikro och häller på en matsked rom/konjak/whiskey och tänder på
Garnerar med en järneks kvist.

Serverat med en liten klick grädde , en fruktig mustig Julkaka som är gjord med tålamod och överblivna råvaror från julen.

 Plumpudding


Ingredienser

Gör så här


 1. Stjälp upp puddingen på ett serveringsfat. Värm puddingen . Häll  på konjaken på puddingen och tänd på med en tändsticka. Servera puddingen med vispgrädde
 2. Blanda konjaken med russin och korinter och låt stå några tim.
 3. Hacka samman bröd, vetemjöl, farin och matfettet, i små tärningar.
 4. Tillsätt äggen och sirapen och rör ihop till en smet. Blanda i russin och korinter med konjaken, mandel, apelsinskal och kryddor.
 5. Häll smeten i en väl smord hör form, ca 1 1/2 liter (för 8 port). Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i en gryta med sjudande vatten. Låt puddingen sjuda ca 3 tim.
 6. Kontrollera med en sticka att puddingen stannat och inte kladdar. Ta upp och låt puddingen kallna i formen. Låt puddingen stå i kylskåpet ca 1 vecka innan den ska ätas för att mogna.

1 kommentar:

 1. Har faktiskt aldrig smakat ens, och har heller aldrig varit sugen på att göra det heller, men nu... Tja... Jag blir onekligen lite nyfiken på att testa. :)
  Tror dock inte det kommer att bli någon sån där här i år heller. :D

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.