lördag 7 juli 2012

Ibland blir det bråk


Att vuxna  barnsligt bråkar över vårdnaden av barnen  är mänskligt tyvärr ,
Att helt förlora omdömmet  och vältra sig sig helt i sin bitterhet och avundssjuka
är det många försmådda föräldrar som gör i vårdnads tvister, skilsmässor och separationer
Utan att se vad det inverkar på just barnen,
Jag hör ofta

-Det var för deras skull vi separerar, så dom ska slippa bråken,,,,

Men i själva verket blev det tusen gånger värre med förtal. långa arga telefon samtal, osmidiga möten och elaka komentarer.
Barnen ser sina föräldrar helt uppslukas i tvister och bråk hat och glåpord , och bråket gäller just dom...

Att kunna ta ett vuxet ansvar över dina barn...och sluta straffa ditt ex genom barnen.
Det har jag ofta sett , Från min släkt och kompisar har jag  många gånger  fått lyssna till bägges versioner. där dom för länge sedan vägrat lyssna på varandra.
Det finns tyvär inte många par som håller i hopp nu för tiden. jag känner ett fåtal där båda föräldrarna bor hos barnen.

Det jag nu skriver
det  kan och vill inte bråkande föräldrar läsa eller ta in, dom stänger av utomstående påverkan
så jag kan sitta här och raljera hur mycket som helst  och vara rättrådig ! 
Att vara barn mellan två separerade föräldrar  att åka mellan familjerna är inte en barnlek , jag vet.
Jag är ett av dom barnen.
Mamma och Pappa !
sluta bråka.

15 kommentarer:

 1. Det blir väldigt ofta infekterat när man delar på sig.
  Eller man kanske säga att infektionen fortsätter även efter det att man flyttat isär.
  Själv har jag försökt knipa igen, så inte min dotter ska höra vad jag egentligen tyckt om hennes pappa.
  Men barn är ju så smarta att de fångar upp vibbar också, så det har väl inte hjälpt så mycket, tyvärr...
  Nu har jag kommit så långt att jag har släppt taget om alltihopa, och jisses, vad skönt det är!
  Att barnen blir större underlättar såklart, men jag önskar att jag hade kommit till insikt, tidigare, om vad förlåtelse egentligen betyder.
  Tänk vad bra det hade varit både för mig och för mitt barn...

  SvaraRadera
 2. En mycket bra insikt , som jag ska tatill mig det där du skrev om att förlåta på bloggen ,

  SvaraRadera
 3. Sant sant..har i dagarna varit i kontakt med en "bråkande" kompis där barnen hamnat mellan... usch usch usch. Jag har dock inga planer på börja bråka med min karl. Man tycker att efter 23 år ska man slippa det - men säker är man kanske aldrig. Dock har vi ALDRIG bråkat i vårt förhållande och borde väl då ligga på plussidan.. hoppas jag...

  SvaraRadera
 4. Så sant, trots det inte ätr mina barn så hamnar jag i kors elden för jag ser barn och sambo fara illa, de vill ses men x:et begränsar det hela tiden.
  Jag har personligen aldrig gjort så trots jobbig separation.

  SvaraRadera
 5. Det är tragiskt för barnen får ofta "skador" som dom sen bär med sig i livet..medvetna eller omedvetna om det..det brukar ibland spegla av sig i deras egna relationer som vuxna./Babbi

  SvaraRadera
 6. Och du fortsätter lägga dig i men du har fortfarande inte tagit del av min version?

  1. Vill du se polisrapporten ifrån den kvällen för 10 år sedan som barnens pappa fick psykspel och skulle skjuta mig inför min äldsta dotter och barnvakten? (maya påstår att jag ljuger om detta men som sagt det finns både dokumenterat + två vittnen så atte...) Kanske inte så konstigt att vi skilde oss?
  2. Det pågår ingen vårdnadstvist och har aldrig gjort det heller för pappan har inte varit intresserad av att ta hand om barnen över huvud taget! När jag sökte ensam vårdnad så jävlades han och sa att jag fick ta till advokat sen sa han "ja hon får vårdnaden" i det första telsamtal som min advokat ringde honom och det kostade mig 10 000kr! jävligt onödigt kan man tycka?
  3. Han FÅR ha dom hur ofta han vill! Men max fem dagar och det har jag frågat familjerätten om det är ok att säga så OCH det är det eftersom jag måste tänka på vår ekonomi. Den summan Maya så näsvisst nämner i sin blogg är x3 och det blir nästan 1000kr och när dom sist hade barnen på sommaren så väntade dom med att lämna in så dom hade en 1000 lapp mer att röra sig med runt jul och jag då som för övrigt är den enda som köper julklappar då hade en 1000 lapp mindre!

  Sen ska du veta att barnen är helt på min sida i detta och dom vill träffa sin pappa men inte Maya efter detta men han har hela sin släkt här uppe så det är nog inga problem.

  SvaraRadera
 7. Ulrika,
  Om man inte vill att någon ska "lägga sig i"" ska man inte skriva Bloggar och tycka saker Offentligt med plats för kommentarer.
  Intresant att höra din version också,
  Kan inte barnen få lite ledigt nu i sommar från detta bråk om Pengar som det hela tiden tas upp.

  SvaraRadera
 8. det är inte jag som bråkar om pengar utan mariann har du helt missat det?

  Men därimot har hon skitit i det blå skåpet när hon började snacka skit om mig på facebook så mina barn kunde läsa så hon är numera inte välkommen att umgås med mina barn.

  SvaraRadera
 9. när jag och barnens pappa gick på soc (inte när han sen fick jobb heller för den delen) och hade hans söner så begärde vi aldrig någonsin avdrag på underhållet så det är ganska konstigt att pappan helt plötsligt gör det nu!?

  SvaraRadera
 10. Om man går på soc har man ingen inkomst och betalar inget underhåll, alltså kan man inte begära att få tillbaka några pengar som man inte betalt!...ganska logiskt!

  SvaraRadera
 11. hahaha maya att du orkar...

  SvaraRadera
 12. Duracellkaninen9 juli 2012 10:28

  fast lite kul att han faktiskt betalade underhåll när vi gick på soc för han hade haft jobb innan och underhållet räknas på hur mycket du tjänade för 2 år sedan precis som bostadsbidraget.

  Maya sitter och skriker att det är så liiiiiite pengar men ändå så är det jätteviktigt för henne att hon ska ha dom.. haha

  SvaraRadera
 13. Nej nu får vi ta nya tag och ladda batterierna.

  SvaraRadera
 14. Jaa o tyvärr har du så rätt :(

  SvaraRadera
 15. Anonym sa...
  Ursäkta mig men dina åsikter om mig är väl ändå en aning magstarka va? Funderar på att anmäla dig för förtal faktiskt. Ta reda på min sida av saken innan du yttrar dig! Kan tala om att mina barn och jag har en väldigt bra relation och jag är varken bitter eller allt annat du skrivit.. fy fan för människor som dig säger jag bara. Du kan ju kika in i min blogg och avgöra själv om du tycker det verkar som att mina barn mår dåligt eller far illa eller om du anser att jag ser bitter ut eller liknade!? http://minitjejens.blogg.se/

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.