måndag 17 september 2012

Hundar och barn

Nu ser man mer och mer hundar som har selar istället för halsband Det är populärt just nu bland hundägare. Stora som små hundar får gå omkring uppselade
 

När jag var liten köpte mamma en ”lära gå sele” till mig, , det var flera mammor som på 50/60 talet gick omkring på stan men ungen kopplad till en sele.
Barn sele från 50/60 talet
 
 

Så även jag, hon ryckte lätt i den om jag råkade komma efter eller stanna till vid leksaksaffärens skyltfönster
Men barnselen den är på väg tillbaka! , utomlands så är barnselen en stor grej och England ser man många föräldrar promenera med sina ”Kids” uppkopplade.
 
 Så här står det ” Barnselen används även vid promenader och kallas då ofta gåsele. Ett tillhörande band fästs i ena änden på ryggsidan av barnselen, medan barnets vårdnadshavare håller i den anda änden. Därigenom undviks risken att barnet kommer bort, utan att det hela tiden behöver hålla en vuxen i handen. För att barnet skall vänja sig vid selen är det viktigt att det används konsekvent vid alla utevistelser. Gåsele är en trygghet för barnet och finns för barn i alla åldrar.”

Så den kan nog vara på väg tillbaka i alla fall till storstäderna, Här i det  lilla samhället vart man nog anmäld om jag gick omkring med hunden i ena kopplet och ungen i det andra.
 
Det är nog en stads grej…

5 kommentarer:

 1. Här i det lilla samhället vart man nog anmäld om jag gick omkring med hunden i ena kopplet och ungen i det andra.

  Det är nog en stads grej…

  SvaraRadera
 2. Mig fick dom ha sele på.. haha.. antar att jag hann överallt jag inte skulle annars.

  SvaraRadera
 3. Svar. Japp man får göra så...tror jag. Luktar inget, har provat förr. Funkar även med permanenta tuschpennor.

  SvaraRadera
 4. Ja jag schälv har en sele fast jag är vuxen inget
  Störe fel på det jag har adhd

  SvaraRadera
 5. Har också haft sele för att få hjläp med överaktivitet. Man har fått många komentarer som sårat genom åren. Men hjälpen var bra. Jag tycker man skall bestämma själv. Så länge man gör det av godo så.... "sele på". *ler*

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.