torsdag 13 september 2012

Nya tider, nya knappar .

I dag visade jag en film för klassen . en film från ett videoband, vi har kvar video bandspelarna i klassrummen .och  herre jösses vad enkelt det var . bara stoppa in bandet och trycka på play ! och så starta filmen där vi sluta förra gången.
Inga inställningar eller valmöjligheter , inget knappande på fjärrkontrollen där man osäkert försöker  kryssa sig fram i någon meny .
Varför ska digital utveckling vara så invecklat .

Du säger nu bakåtsträvare , jag säger blabla... inte behöver vi göra det svårare för oss när utveckling och  nya lösningar bygger på att göra livet lite enklare och bättre för oss.
Och det känns som om det bara blir flera knappar till allt.


Min kompis fick en ny spis där valmöjligheterna var oändliga, en självrengörande ugn och smarta plattor och energi spar program , Anti Fingerprint behandling ingick Minnesfunktion för favoritrecept och Automatiska viktprogram
men bara digital touchmeny med text & symboler 100 förinställda matlagningsprogram.  där du manövrerar dig fram i en meny av tillval ...".Öka din kreativitet med denna Du kan dessutom spara upp till 20 av dina egna favoritprogram."

Hon var tvungen att micra sin mat en vecka  tills en annan spis med vrid knappar levererades
Det gick helt enkelt inte att förstå sig på hur man kokade sin potatis.och då jobbar hon inom digitala läromedel .
Nu är jag livrädd att våran brödrost ska gå sönder , och vi måste köpa oss en ny !
31_ruler3
En analog linjal med digital display
31_ruler4

6 kommentarer:

 1. Men det är ju meningen att utvecklingen ska gå framåt, och vi människor bli bättre på saker. - Då måste man också möta på krångel här i livet.
  Man lär sig ju inget av att göra det man redan kan...

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, Mats! Jag avskyr teknik, såklart därför att jag inte förstår mig på den och för att jag inte är tillräckligt intresserad för att vilja lära mig. Jag har ganska nyligen lärt mig att slå på tv:n här hemma(!), till det behövs ju två dosor numera. Förut var det tre men vi har lyckats minska till två och DÅ fanns det en chans att jag kunde lära mig.
  Vi köpte en ny spis för ca 1 år sedan, en induktionshäll blev det och jag kunde inte ångra mig mer. Jag har aldrig haft problem med spisen förut men under detta år har serviceteknikern fått komma ut 4 ggr för att kretskortet gått sönder! Det liknar ju ingenting!! Jag håller med dig, varför måste allt bli så krångligt..

  SvaraRadera
 3. Ja det är itne alltid det blir en förenkling när saker utveckals

  HAHA vilken spis stackars vännen som fick äta micromat..

  SvaraRadera
 4. Och jag älskar teknik.. har svårt att hålla mig från nya prylar...

  Svar ang. gardiner: Dom här är max fyra år gamla... snarare tre. men antagligen designade efter gammalt mönster då, antar jag...

  SvaraRadera
 5. Håller med har svårt att förstå alla val på dvd, men med videoapparaten gick det hur bra som helst. Många val är det:)

  SvaraRadera
 6. Kan bara hålla med. Dagens teknik är avancerad och det krävs ju en hel process bara för att på tv:n.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.