fredag 28 december 2012

Jag träffade mig själv


Vaknar som vanligt vid 8 och smyger upp för att inte väcka dom andra. Det är kallt och mörkt ute men ganska skönt, jag går ut med valpen på min morgon runda och efter en tö dag i går, så kan Madara gå på skaren som har bildas i natt.
Han går igenom ibland och blir väldigt brydd när han plötsligt sjunker ner till bröstet.

Kaffet han jag sätta på innan vi gick ut, ibland är det bråttom ut, nu längtar jag in för att vakna i soffan med en kopp.
Granen blinkar sakta med sina flerfärgade lampor och dataskärmen lyser svagt i det mörka vardagsrummet. Mysigt.

Jag läser nättidningen och kollar lite på ett gammalt tv avsnitt från en ungdomsserie från 60-talet,  Kråkguldet alla avsnitt hittade jag på youtub. Sedan stänger jag datorn och lyssnar lite på musik.
Ännu en långledig  juldag, lite rastlös och utråkad blir man kanske, men det är nyttigt att ha tråkigt ibland. Framför allt är det inget farligt !

Det sa alltid min farfar när jag klagade på att jag inte hade något att göra .
-Jag har tråkigt vad ska jag hitta på? Sätt dig ner och ha lite tråkigt, sa han. Det är då du träffar dig själv,

 I detta mediasamhället vi lever i nu med så mycket information, där Googel guden ger oss svar på några sekunder på våra frågor. Vi shoppar när vi känner oss ensamma och uttråkade , alltid på språng med olika aktiviteter så matlagningen bara får ta 30 min, Mikron är igång snabbt och bra.  Tvn står ständigt på  Biljakt på Amerikanska gator-Apor i regnskog-Mat och inrednings program-Väder och Ernst målar om en byrå” ständig information för att jaga bort det tråkiga, slippa vara ensam med sig själv.

3 kommentarer:

  1. Jag trivs rätt bra med mitt eget sällskap jag, och har gärna kontakt med mig själv. - Men inte tycker jag det är tråkigt inte. Jag är nog en rolig jävel jag... ;)

    SvaraRadera
  2. Så sällan jag får umgås med bara mig att varje gång det sker somnar jag haha

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.