lördag 12 januari 2013

En knäpp på kultur näsan
 Tänkte ta Nette och vår dotter på Nötknäpparen i Uppsala
En klassisk jul konsert med dans och härlig musik av Tjajkovskij .

Men inte ! 2,220 kr skulle den kvällen sluta på , ingen mat eller dryck inräknad. Bara inträde + bussbiljetter ! Vi ska för tusan inte åka utomlands på solsemester utan bara på konsert till Uppsala 4 mil. Kaffe och smörgås skulle vi ta med själva !

Nu är det väl jag som inte hänger med längre men ska det vara så här dyrt . Vi har inte en möjlighet att träffa Nötknäpparen och dom andra leksakerna som kommer till liv under Julaftonskvällen .

Jag satte hela familjen i soffan och vi såg en ”lånad” version av Nötknäpparen på tvn istället, Inte samma närvaro känsla men kvällen vart lyckad .

Förlorar gör Alla teatrar och konserthallar som inte får oss som besökare.
Vi kommer med all sannolikhet inte försöka många gånger till

Antigen måste Komunen/Staten/Teatrarna kunna sänka priserna till besökare eller så skulle det finnas kulturkuponger att hämta ut på komunhuset för dom som behöver få lite kultur.


Biljettpris per person

560 kr
180 kr buss tur/retur

Uppsala/ Månkarbo  4 mil
Familjen på 3 personer blir detta teater besök 2,220 kr

Matjan59@gmail.com   

 Vad är väl en kväll i stora salen....
http://www.ukk.se/

 


Måndag 28 januari 2013 19:00
Stora salen

I över år 100 år har Nötknäpparen med sin charmerande historia och med bland det bästa av Tjajkovskijs musik, inklusive Blommornas vals och Sockerfens dans, fångat publik i alla åldrar.
Det är julafton och på sina föräldrars fest blir Klara förtjust när hennes gudfader, den mystiske Herr Drosselmeyer ger henne en nötknäppardocka som är klädd som en soldat. Till och med när hennes bror i ett utbrott av avundsjuka har sönder dockan, lagar han den. Senare på kvällen, när alla sover, smyger Klara ned efter sin docka och upptäcker då att julgranen plötsligt har blivit enorm och att alla leksaker har blivit till liv.
Förvandlade av Drosselmeyer till en modig krigare, leder Nötknäpparenvälkomnar dem till en briljant uppvisning av färggranna danser från hela världen och en magnifik pas de deux som är en av den klassiska balettens höjdpunkter. Den perfekta kulmen till en sprakande fantasi som underhåller och förtjusar alla som ser den.

9 kommentarer:

 1. ja det är mycket som har blivit dyrt o som du säger kan va billigare o åka utomlands.

  Glöm inte din tur nästa vecka

  SvaraRadera
 2. Kulturen åt folket är bara kvalificerat skitsnack. Man måste var mega-höginkomsttagare för att kunna njuta av den och då är det ta mig faen inte njutbart alls. Filmen ni tittade på är jättebra (och billigare). Kultureliten kan ta sig i brasan..och gnälla hur mycket dom vill för att folk inte kommer på föreställningar eller för att folk laddar ner filmer. Så länge dom försöker suga ur folk sina hårt förvärvade pengar (till i många fall rena "skiten" till kultur, av varierad sort) så kommer ingen att betala frivilligt. Utan man väljer ett billigare alternativ...speciellt om man är många i familjen. Du gjorde helt rätt!

  SvaraRadera
 3. Visst är det trist att det ska vara så där... :(
  Men jag förstår att det kostar, då skådespelare såklart är värda skälig lön, och rekvisitan kanske är dyrbar.
  Att det inte finns så mycket pengar i Sveriges kassakista, så det går att subventionera kultur är verkligen beklagligt, men jag kan förstå lite av det också. - Det är ju så mycket som är viktigt att lägga pengar på...

  SvaraRadera
 4. Men vad dyrt. Jag köpte biljetter till en annan teater här i Örebro fick två biljetter för 300kr, men den kanske lika lång som den du tänkte gå på.

  SvaraRadera
 5. Fy fan va dyrt...jo du..kultur kostar...skiter i sådant jag...nåt museum nån gång ibland på sin höjd där man betalar en symbolisk summa för hela året...!

  Tar en klunk hembränt istället och kikar på en clintanfilm för 114 gången istället..kultur är bara för de med höga inkomster...!


  SvaraRadera
 6. Uppsala Konsert & Kongress


  Hej Mats!
  Nötknäpparen framförs av en rysk ensemble som hyr stora salen av oss och det är de själva som avgör biljettpriset. På fredag till exempel arrangerar vi en konsert med Efterklang förstärkta av både extra musiker och dirigenten Hans Ek och hans ensemble då är biljettpriset 295 kr. Provlyssna här: http://www.ukk.se/Konsert/kalendarium/The-Piramida-Concert/

  Den 24 januari kan du till exempel höra Uppsala kammarorkester för 275/225/100 kronor beroende på plats. http://www.ukk.se/Konsert/kalendarium/Ollikainen-och-Pontinen/
  Och om du köper din bussbiljett tillsammans med konsertbiljetten betalar du 50 kr för att åka regionbuss/upptåget till och från konserthuset. Läs mer om det här http://www.ukk.se/Valkommen/Hitta-hit/

  Varmt välkommen! /Lina, marknadsförare.

  SvaraRadera
 7. Otroliga priser. Trots upplevelsen att vara på plats.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.