fredag 7 juni 2013

En omstart krävs på fredagar

Nu ska jag prova att skriva efter jag har sovit middag,

Jag brukar varje fredag gå och lägga mig efter jobbet för att sova en timme,
Efter den sovdvalan tar det mig nästan ytterligare en timme att vakna,
Jag är helt omtöcknad och nystartad och det måste krävas kaffe för att jag i huvudtaget ska bli mig själv igen.
Men sedan blir fredagen lite piggare och jag håller  mig vaken till kvällen

(Kaffe paus).................................................................................................

Jag behöver denna stund då jag kan släppa hela veckan och ta helg men det är inte kul för dom jag bor med, att ha detta vrak som jag är efter min middags lur .
Det är inte alls så här på morgonen, tvärt om , då är jag energisk och har finfina ider och problemlöser  saker och ting.
Men efter en middags lur är jag som en zoombie som stapplar omkring och grymtar efter kaffe , huvudet är 2 gånger så stort och hela kroppen värker,Illamående och snurrig
Jag kanske stänger av och går in i någon slags defragmentering då jag sorterar bort och staplar upp mina intryck och tankar efter en veckas jobb.då även kroppen stänger av och jag slappnar av i sömnen.


Vad innebär en defragmentering?

När du kopierar en fil till hårddisken letar Windows efter ledigt utrymme att kopiera den till och placerar den sedan där. När du tar bort en fil från hårddisken lämnar den ett tomrum som Windows kommer att använda för att kopiera nya filer till osv.
 En fil blir fragmenterad när Windows försöker kopiera en fil till ett utrymme som är för litet för att hela filen ska få plats. I dessa fall delar Windows upp filen i små bitar så att den passar i de tomrum som finns tillgängliga på disken.
 Detta utgör oftast inget problem, men ibland blir fragmenteringen för stor och datorn blir långsammare. Det beror på att Windows måste leta efter alla fragmenterade delar av filen varje gång den försöker använda den.
 Därför är det bra att defragmentera disken regelbundet.
 Defragmenteringen innebär att filerna skrivs om så att alla fragment ligger efter varandra på disken, vilket gör att dataåtkomsten blir snabbare.

 

5 kommentarer:

 1. Nu skall det väl fungera Mats :)Hoppas du och familjen har en skön fredagskväll, och att du nu är utvilad efter din middagslur!

  SvaraRadera
 2. Att man är så där seg när man vaknar efter middagsluren beror på ämnesomsättningen, och binjurarnas arbete med att frisläppa cortisol.
  På morgonen pumpar det på som mest, och därför vaknar man till liv fortare då, om man fungerar normalt. (Själv har jag ingen riktig ordning på det där i min kropp, så för mig kan det liksom bli lite hur som helst... :D )
  Vila är dock väldigt bra för kroppen, och gör att kroppen återhämtar sig, så den orkar pumpa cortisol nästa dag också. :)
  Trevlig helg!
  Själv packar jag inför ett dygnspass, och snart ska jag ta kväller, så jag orkar upp i morgon. - Ska börja en timme tidigare också, för den jag byter av ska åka bort, och vill sluta tidigare.

  SvaraRadera
 3. men hur gör man för att återställa det, och må bättre efter en nap

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.