söndag 18 augusti 2013

Hur kan dom leva med sig själva ?

Jag undrar hur människor som lurar andra hanterar det, hur lever dom med sig själva ?
Kände en kille som svinlade pengar från äldre genom att lura på dom saker som dom inte ville ha, och som han senare satt på fester skrattades skröt om det . Han var fullt medveten om att dom inte ville ha och att köpet var rena lurendrejeriet, och fick dom till slut att köpa den svindyra brandsläckare.
 
-Haha fick man bara in en fot och berätta om att jag var brandman och hur lätt det kunde börja brinna så skrev dom på hehehe
Gubbarna var lättast, fy fan vad mycket bransprutor jag lurat på pensionärerna ! Och det är där pengarna finns .3000 kr st för en släckare för 400  det är cash det i fickan hehe.
 
Jag tycker det hela blev olidligt och undvek att träffa killen , Dryg helt enkelt !
Ett år senare så råkade vi träffas på en fest ,
Killen var helt förstörd och mitt uppe i ett upprört samtal över svindlare , det visade sig att hans morföräldrar köpt en lägenhet i Grancanaria som sedan inte fanns på  riktigt.och nu djävlar skulle det processas ! Han var väldigt upprörd och pratade inte om annat än hur man skulle kunna komma åt sånna där jävla idioter.
 
Nu är inte jag en sådan person som kommer på något dräpande att säga på direkten, det kan komma dagen efter ,att  jag skulle ha sagt så där,,,
Men han måde dåligt.och det gick inte så bra  för den killen senare i livet.
 
 
 
 
Jag var en av dom första som satsa på att köpa en okrossbar termos när dom kom, runt 1984  tror jag. Dom var jättedyra (ca 500 kr ) och skulle ersätta dom gamla glas termosarna.
Den var jättefin helt i rostfritt utom korken.såg ut som något framtids föremål , Den såg dyr ut.

 Och jag tappade den i en... stentrappa 3 våningar upp och den stuttsade nerför alla trappstegen ner till botten och där flög toppen av och plast locket krossades ! Men termosen höll.
När jag försökte få tag på ett nytt skruvlock så gick inte det , det fanns inga reservdelar den var ju okrossbar ,sa dom . där stod jag med min dyra rostfria termos och kände mig lurad.


 
(Jag har fortfarande kvar en gammal röd skäms-brandsläckare
som mormor köpt för dyra pengar instoppad garderoben  1989 )

4 kommentarer:

 1. ja tyvärr är det fortfarande vanligt at tman lurar gamla på både det ena o det andra

  SvaraRadera
 2. Karma... - Jag säger bara karma...

  SvaraRadera
 3. Sorgligt men en del människor saknar empati, det finns ju psykiska diagnoser för de som saknar just den egenskapen.

  SvaraRadera
 4. Morron ! Tyvärr så finns det folk överallt som lurar och som blåser folk på både pengar och prylar. På nätet har det blivit väldigt vanligt med detta tyvärr. ha det bra !

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.