fredag 9 augusti 2013

Skivan jag inte visste att jag hade och som du inte kan lyssna på här , Popligan 67

Popligan För FN och Flykting -67
"Popvänner! och andra! Den LP just nu håller i Er hand, är en Lp, där Ni träffar Sveriges 12 bästa popband. Heder åt dessa popkillar, som dels komponerat, spelat in och donerat en varsin melodi på skivan för att hjälpa Flykting-67. Svensk popmusik har under det gångna året kvalitets-mässigt både här hemma och internationellt, musikaliskt förbättrats. Att flera av våra popmusiker komponerar och skriver texter. År 1967 kommer att bli ett fint Svenkt Popår".
Carl Eiwar
Skivan gavs ut i ett samarbete mellan aktionen Flykting 67, Svenska FN-Förbundet och Sveriges Radio till stöd för flyktingar från Afrika. Alla låtar är speciellt skrivna för denna LP och ingen av låtarna har tidigare släppts på skiva.
Alla grupper har ställt upp gratis och en stor del av intäkterna gick till Flykting 67 aktionen.

 Shanes
Förra årets vinnare av "Popligan" blev Shanes. Kirunagrabbarna som numera är bosatta i Stockholm, har sedan segern i "Popligan" utvecklats ytterligare. Man har hunnit med flera uppmärksammade utlandsbesök bl. a. i Spanien. Shanes kommer säkert att göra allt för att försvara sin 1:a placering i "Popligan". Bandets bidrag på LP:n är "Nobody"
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/20560131&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=true"></iframe>
 Lee Kings
Fjolårets tvåa med sångaren Lenne Broberg, var ytterst nära att vinna. I sista matchen mötte man Shanes och vann med 14-6. Det räckte inte riktigt, men nu när man fått en ny rutinerad engelsk trummis vid namn Tony Walter, kanske det går vägen. Bandets bidrag på LP:n är "Stop, think, reconsider"
 The Streaplers
Streaplers var förra årets stora sensation. Hur det kommer att gå i år är väl lite ovisst. Göteborgsbandet har nyligen bytt ut två orkestermedlemmar. En mycket intressant start i "Popligan". Bandets bidrag på LP:n är "Stop the train"
 The Spotnicks
Även här har nyligen skett ett mycket omtalat byte. Tages trummis Tommy Tausis, även kallad T.T. stack snabbt iväg till Mexico och började hos Spotnicks. Deras bidrag till den här LP:n är förresten inspelat i Mexico. "What a fool I was.

 Mascots
Mascots, liksom Spotnicks tillhör våra svenska popband, som funnits längst. De genommusikaliska grabbarna skriver de flesta låtarna själva och kan ställa till med obehagligheter för de andra banden i "Popligan". Bandets bidrag på LP:n är "For Janet (whom I met)
 The Hep Stars
"Hepparna" hamnade "bara" på 6:e plats i fjol, men har sedan dess gått framåt oerhört. De börjar nu inrikta sig på den internationella popmarknaden, och där kan det hända stora saker för Hep Stars under 1967. Bandets bidra på LP:n är "Like you used to do"
 Ola and and Janglers
Samma sak gäller Ola & the Janglers. Dessutom är ju Ola nybliven skådespelare och "Clabbe" en av våra mest lovande popkompositörer. En stark grupp med andra ord. Bandets bidrag på LP:n är "Today´s the day
 Tages
Trots att Tages "bara" kom 8:a i fjol, så var man inte ledsna för det. Vi kommer tillbaka lovade de, och det får vi hålla med om, oavsett placeringen i årets "Popliga". Bandets bidrag på LP:n är "My home town"
 
 Hounds
Fyra nykomlingar finns med i årets "Popliga". Hounds har ju redan dokumenterat sig som ett toppband, genom sin fina placering i "Tio i topp" med Exodus. Bandets bidrag på LP:n är "Please, hear my symphony"
 The Caretakers
Även Jönköpingsbandet Caretakers skyltar då och då högt på "Tio i topp-listorna" och är fullt värdiga sin plats i "Popligan". Bandets bidrag på LP:n är "Lonesome soul"
 Sience Poption
Den tredje nykomligen anses vara ett av våra mest musikaliska popband. Nån´riktig stor hit har man ännu inte fått, kanske kommer den i England? Bandets bidrag på LP:n är "Lady of leisure"
 Slam Creepers
Här är årets segrare i Sveriges Radios "Popbandstävling" 1966. Vansbrograbbarna var bäst av 580 svenska popband, som inte tidigare gjort någon skiva. Slam Creepers´blir "Popligans" "Dark Horse". Bandets bidrag på LP:n är "Too good to be real"
Lyssna på hela LPn här Trodde du ! musiken är stoppad nu kan du inte lyssna längre ! det var enklare förr när man bytte blandband med varandra.

Lyssna här på en halvtimme Tonårskväll från 1966 istället , det kan ingen medelålders musik polis stoppa ! om någon vill kan jag skicka en bränd skiva på LPn Popligan hör av er


3 kommentarer:

  1. Visst är det kul med gamla grejor själv håller jag på o går igenom förråd o skall sälja en mass asaker som bara samlar damm :) där ibland 2 flyttkartonger med vinylskivor :)

    SvaraRadera
  2. Hallå tänk dig noga för,,,,köp en gramofon istället

    SvaraRadera
  3. Tänk vad man inte visste innan man fick reda på det. tack

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.