tisdag 28 januari 2014

Nettes nya hobby

Nette har hittat en ny grej att pyssla med på kvällarna , hon knyter/flätar armband och hund halsband och koppel av fallskärms lina , Till ett halsband som är 35 cm går det åt 4 m lina. Så det är långa bitar som ska flätas ihop.
Paracord lina

Hon har hittat massor av färger , det finns med reflex i vissa linor . Just nu sitter hon och tillverkar koppel på två meter och hela golvet är fullt med utdragen lina som ska flätas. Paracord är mycket starkt  nylonrep som består av en kärna av trådar som omsluts av ett vävt yttre skal. Den används till fallskärms linor .
 550 Paracordlina har en hållfasthet på minst 550 pounds / 250 kilo.

 Repet består av ett yttre skal flätat av nylonsträngar samt 7 två-lagers nylontrådar, Paracord har länge använts av amerikanska soldater till diverse göromål i fält.
Astronauter har till och med varit utrustade med fallskärmslina och har med hjälp av detta utfört reparationer på rymdteleskop
inte bara vitt
Här är hennes sida på facebook Paracord har nu blivit ett populärt material bland friluftsmänniskor.där dom gör överlevnadsarmband Syftet är att de ska kunna tas med på till exempel en vandring eller jakt, för att sen kunna användas om man hamnar i en situation när man behöver ett rep.

 Det är då lätt att sprätta upp armbandet eller nyckelbandet och så har man flera meter hållbar lina att använda. Behöver man mer rep så kan man också plocka ut de inre nylontrådarna och då har man ytterligare meter att använda
reflex

. Varje år vid den "Halloween" tar vi fram en Fallskärm också och pyntar med inomhus, Det blir som ett mysigt inomhustält ,Den är stor, orange och vit,massa snören .
Här är hennes sida på facebook

1 kommentar:

  1. Jäkligt snygga grejer blir det av de där linorna, när hon pysslar också! :)

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.