fredag 30 maj 2014

Norden kan får en ny granne ?


 Vet ni att nu hålls en folkomröstning i  Skottland den 18 september 2014 ?
Det gäller ett Ja eller nej om att Skottland ska lämna England och bli självständig. Storbritannien kommer kanske  aldrig att bli sig likt igen. Och Inte här Norden heller! Ett ja innebär slutet på en 300 år långt band mellan de två länderna. Ett av argumenten är att

Skottland har mer gemensamt med Norden än med resten av Storbritannien.


 En folkomröstning där även 16-åringar får rösta i folkomröstningen.
– Om en skotsk 16-åring får ta värvning i armén, får gifta sig och får betala skatt så borde den 16-åringen också kunna vara med och ta beslut om det här landets framtid.


Folkomröstningen ska hållas nu samma år som skottarna firar 700-årsminnet av slaget vid Bannockburn, då en skotsk arme besegrade engelsmännen.
Men ännu vet ingen exakt hur ett självständigt Skottland kommer att se ut.
Hertiginnan av Alba på 50 talet
Och vem ska bli drottning då ? England har Drottning Elizabeth. Men om om skottland blir ett eget land vem blir det då ? det spekuleras i dom engelska/skottska tidningarna att...


Varför inte en av världens rikaste kvinnor Hertiginnan av Alba, 87, är en av ättlingarna i Stuart ätten   och hon är med i Guinness rekordbok eftersom hon är den nu levande personen som innehar flest adliga titlar. Hennes fullständiga namn är Doña María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, 18:e Hertiginnan av Alba de Tormes, Grandee av Spanien.
2014


2 kommentarer:

  1. Men så spännande! Hade inte en aning om detta faktiskt. :)
    Fast de kanske satsar på republik istället för monarki. ;)

    SvaraRadera
  2. Ja jag fattar inte att nyheterna inte tas upp mera

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.