lördag 4 oktober 2014

Facebook kan "gilla dig" men den kan inte ge dig en kram.

Ensamhet är så härligt när man själv har valt det. Men den kan vara tung annars .Det finns många som lider framför allt när storhelgerna kommer,många ensam och  gamla som bara väntar på posten och känslan av att inte behövas, Ensamma föräldrar där barnen är hos exet och lägenheten blir plötsligt tom och tyst. 

Kommer själv ihåg vilken panik man fick som liten när jag vaknade själv och inte Mamma och Pappa var hemma.  Eller när man skulle gå själv ensam genom skogs dungen från skolan till hemmet.
Att träna sig för att vara ensam är något vi alla borde, Just nu tränar vi vår hund att vara ensam, små korta stunder.

Men även vi människor skulle behöva göra detta. 
Vilken skillnad det är att resa ensam . är man två eller flera blir jag en helt annan Matts,glad utåtriktad, babblig,resan kan ta hur lång tid som helst . Men åker jag ensam sitter jag tyst och tittar ut genom fönstret vill ,bara komma fram.

Att vara ensam med sig själv är inte så lätt.det krävs att man vet vem man är igentligen.
Den moderna teknologin, att vi är uppkopplade dygnet gör oss mindre ensamma tror jag. Detta med datorer och mobiler är en stor trygghet för oss alla .
Överallt pratas det i telefoner om vi så bara ska gå genom dungen från skolan till hemmet så ringer vi någon,
Gamnacke kommer vara den stora folksjukdomen! alla sitter hopsjunkna lutande över smartphonen och sms-ar är inte bra för vår kropp.


Datorn hemma får mig att känna mig mindre ensam.Det blir ett fönster att titta ut i, för på Facebook kan jag alltid träffa någon.
När jag kommer ensam till ett Hotellrum så är det TVn som åker på först, sedan kollar jag om jag har internet!
Hemma går tvn alltid på som sällskap eller radion, ibland samtidigt.
Rädd för att vara ensam det är inget man pratar om, det heter ”ensam är stark”, Äntligen ensam! då får jag göra vad man vill .

Ensam vill jag vara ibland,det tar en stund sedan vill jag gärna ringa en vän. Ska vi hitta på något?
Hitt på någe !

8 kommentarer:

 1. Jag trivs bra med att vara ensam jag...
  Kan vara väldigt social när jag träffar folk, men vill ärligt talat inte göra det FÖR ofta.
  Visst kan jag också känna för att gå ut och träffa folk. - Jag är INTE en eremit, och skulle inte trivas att bo ensam långt ute i ingenstans, men jag skulle gärna resa ensam.
  Blir det lite långtråkigt kan man alltid börja prata med någon okänd, och kanske får man en ny vän. :)

  SvaraRadera
 2. visst finns det många som gillar sin ensamhet,att äntligen få göra som man själv vill.nu har ensamheten blivit lite mindre tack vare internet, jag möter många där som söker kontakt. om en bara en liten gilla kommentar kan göra skillnad.

  SvaraRadera
 3. Kika in kommentarerna i min blogg som rör ditt gästbloggsinlägg, där är lite kommentarer till dig som du gärna får besvara genom själv besöka bloggaren som lämnat den :)

  SvaraRadera
 4. Att vara ensam kan vara jobbigt, men ibland nödvändigt. Såvida man inte alltid är ensam! Då kan det bli jobbigt och tufft!

  Då är det extra kul med alla kommentarerna, då har du en del bloggar och besöka och lämna spår hos :)

  SvaraRadera
 5. Jag hör till de introvertas skara som trivs med att vara ensam. Reser mycket i mitt jobb och följer aldrig med kollegor ut på lunch eller middag. Passar istället på att ha det alldeles tyst runt mig! Fast om jag alltid var ensam skulle jag nog inte njuta lika mycket, njutningen uppstår just av kontrasten!

  SvaraRadera
 6. jag har lättare idag att vara ensam när jag var yngre fick jag panik och ångest av att vara ensam. Vist finns det dagar som känns ensamma men de blir färre o färre

  SvaraRadera
 7. Rädd för att vara ensam det är inget man pratar om,
  -Är du rädd att vara själv va ?
  Men jag erkänner att det kan vara både skrämmande och otroligt tråkigt.
  men det finns människor som klarar det bra, träning och illa tvungen . tänker på Tom Hanks i filmen castaway där han lever ensam på en söderhavsö som skeppsbruten . tillslut skapar han en kompis av en gammal fotboll.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.