onsdag 19 november 2014

”Schyssta bananer – för en snällare bloggvärld”.




Schyssta bananer-2
Detta är ett stafettinlägg.
”Schyssta bananer – för en snällare bloggvärld”. Vi vill göra bloggsfären lite snällare, lite schysstare och lite bättre.
Därför uppmanar vi nu alla bloggare, på alla portaler, att lägga in Schyssta bananer-loggan i sina bloggar.
Genom att ansluta dig till vår kampanj visar du att du tagit ställning.

Du visar att du:
–       Tar avstånd från nedlåtande, diskriminerande och elaka bloggkommentarer
–       Främjar ett bloggklimat där alla stöttar, peppar och värnar om varandra

Inga fler hårda ord. Inga taskiga kommentarer. Ingen missunnsamhet. Inga fler hårda ord.
Hjälp oss att göra bloggvärlden lite snällare. Schyssta bananer, helt enkelt.
Charlotta Wågert och Katarina Bergegård, grundare av Loppi

Vill du också visa att du bryr dig?
Klistra in koden nedan i din blogg. Skriv gärna om Loppis initiativ i ett blogginlägg. Tillsammans kan vi göra skillnad!

<a href="http://loppi.se/schysstabananer/" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'outbound-article-int', 'http://loppi.se/schysstabananer/', '']);" ><img alt="Schyssta bananer" src="http://loppi.se/wp-content/uploads/2012/02/Schyssta-bananer-2.jpg"></a>

Bloggvärlden växer så det knakar. Enligt Twingly finns det idag över 400 000 svenska bloggar. Och några som tar stor plats i bloggosfären är de kvinnliga föräldrabloggarna. Fantastiskt kul tycker vi. Men vi har också märkt något som känns mindre roligt. Nämligen att konkurrensen mellan de kvinnliga bloggarna har blivit tuffare. Tonen har hårdnat. Kommentarsfälten fylls stundtals av elaka kommentarer och taskiga påhopp. Ibland rena mobbingen mot en enskild bloggare. I ett avsnitt av Loppipodden har storbloggarna Hannah Graaf och Ebba von Sydow berättat om hur de dagligen stöter på tuffa kommentarer i sina bloggar. Andra mammor som med hjälp av pekpinnar och hårda ord försöker göra sin röst hörd. Varför? Vad är det som driver dessa? Avundsjuka? Missunnsamhet? Osäkerhet? Förmodligen en blandning. Och visst spelar anonymiteten på nätet in. Bakom tangentbordet är det lätt att häva ur sig saker som man annars aldrig skulle säga till en person man aldrig träffat. Men för den som läser kommentarerna blir smärtan minst lika stor. Kanske sårar de skriftliga kommentarerna ännu mer?

2 kommentarer:

  1. vilken bra idé ska genast kolla om jag kan fixa det till eftermiddagen :)

    SvaraRadera
  2. Som jag brukar säga, kan man inte säga nått snällt kan man va tyst!

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.