lördag 30 maj 2015

Upplevelse köket "Taste of Africa"


Taste of Africa Åsa & Nolan
 
Kom och laga mat i vårt afrikanska utomhuskök Baobab Kitchen! Njut av livet, samla familjen, vännerna, eller arbetsplatsen till denna lustfyllda upplevelse, där ni kan slappna av och inspireras av färgerna, dofterna, smakerna och musiken. , laga mat och baka över eld i afrikanska järngrytor ”Potjie” njut av den tillsammans medan elden sprakar och fotogenlyktorna brinner.

Så står det på Taste of Africas hemsida. http://www.taste-africa.com/index_swe.php
Jag var där i går med mitt jobbgäng och fick en fantastisk upplevelse. För i Hedesundaskogarna ligger en bit av Afrika, där bor Åsa & Nolan som driver upplevelse restaurangen Taste of afrika .
 

Vi blev varmt välkomna den kyliga kvällen efter jobbet med  två stora fat av frukter och apelsinvatten att dricka. En fantastisk dipp av gräddfil blandad med afrikansk chutney. Mrs H. S. Ball's Chutney.
Vi fick baka bröd, Couscous, ris och kyckling i järngrytor på glödande kolbäddar.
Upplevelser av dofter, färger och massor av rök. Jag var delaktig och maten smakade underbart.







 
Båtbananer i järngryta
Till efterrätt gjorde vi denna magiska gryta ,.
Vi skalade en banan till hälften , lät den ligga som en båt i sitt skal, ca 10 st i en stor järngryta, häll över 5 dl grädde ringla över honung och lite kanel. ställ nära glödbädd i ungefär 20 min. den gräddsåsen är otrolig över lite vaniljglass och dessavarma båtbananer.

Jag kan lova att man somnade trött och mätt när man kom hem på kvällen. Hakuna matata
 
 

3 kommentarer:

  1. Hakuna matata! :)
    Härligt!

    SvaraRadera
  2. Taste of Africa säger : Så fint du skrivit, Mats!! Vi känner oss hedrade :) Ni alla var superduktiga! Hakuna Matata

    SvaraRadera
  3. Låter som en bra kväll med god mat :)

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.