tisdag 28 juli 2015

En fet kille på cykel genom Amerika


Fat guy across America  Jag så heter den en blogg som jag följer. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa om denna fantastiska resa denna kille gör.

Eric Hites heter en kille som har bestämt sig för att ändra på sitt liv. han är överviktig och hade praktiskt tagit gett upp, hans fru tröttnade tillslut och lämnade honom.

En morgon hörde Eric låten på radion som gav honom en spark i baken. Proclaimers     "I'm Gonna Be (500 Miles)" Han bestämde sig där och då att att cykla från östkusten till västkusten Rakt genom USA  , Han har inte cyklat på 30 år och köpte sig en röd cykel för 150 kr. Fast besluten att lyckas 1.  För att försöka rädda sitt äktenskap och visa sin kärlek. 2.  För att rädda sig själv och få tillbaka sitt gamla jag utan all övervikt han samlat på sig över åren.

Jag kan inte som Proclamers sjunger i visan. Men jag kan cykla! Resan startade June 10, 2015 i staten Massachusetts, första dagen orkade han bara någon km, men nu är han uppe i nästan en mil Men det går långsamt framåt, han beräknade resan på 4 månader men nu inser han att det kommer ta resten av året.
 

Eric som väger  255 kg  kan följa hans livsresa i Bloggen och på Facebook. bland annat. Han planerar att skriva en bok när han kommer fram.  Det finns många som inte tror att detta är möjligt, jag ska bevisa för dom att allt är möjligt säger Eric som ger sig iväg på sin röda cykel och kärra, utan pengar.

Lever på privata sponsorer och snälla människors som hjälper till med förnödenheter och utrustning och eventuella kostnader för camping (det är extremt dyrt att campa i USA med tält från 10 till 50 dollar per natt) ca 100 - 450 kr utan el. (någon allemansrätt finns inte)  ibland blir det på någons snäll husägares gräsmatta.
 
 

 
Otur
Efter bara några mil vek sig bakhjulet på Erics cykel och han trodde allt var över, men då hjälper den lokala cykel handlaren till och skaffade fram en ny som ska hålla resten av resa


 En ny cykel
Nytt från bloggen
 Nu läser jag att Kärleken har redan hittat tillbaka och han fru planerar att cykla med, tillsammans ska dom nu ta sig till västkusten genom Amerika. Jag följer denna blogg .
 


1 kommentar:

  1. Han är värd all beundran!

    Såg en dokumentär igår om just övervikten i USA - och det är inte så konstigt med tanke på att många skolor serverar snabbmat i stället för riktig mat!

    Sockret barnen får i sig gör de både feta med allt vad det innebär, och så kan de få diabetes av det! :/

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.