måndag 20 juli 2015

Mitt i Semestern

och jag har skaffat mig olater , Sover till halv 9 och känner mig trött när jag vaknar. Ligger på soffan och lyssnar på vinyl halva dagen , Rakar mig inte på en vecka, Lagar mat när jag blir hungrig , Inga fasta tider längre. Rycker till när telefonen ringer ,Äter nyplockade kantarell mackor och en film vid midnatt och det är bara helt underbart.

2 kommentarer:

 1. låter helt perfekt tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Svar: Ja vi har en jättebra thaishop i Luleå. (och får tag i ganska mycket även hemma i Kalix) Dom har mycket färska grönslaker, hur mycket konserver ris och nudlar som helst. Massor med fryst mat som scampi, bläckfisk, musslor, flodkräftor, vårrullar och då dumplings. Dumplings är ju egentligen en maträtt från Kina, men som även nåt Thailand.
  Här kan man läsa om Dumplings:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jiaozi

  Man kan ju göra dom själv... göra degen, fylla dom och ångkoka. Men vi brukar köpa frysta färdiga. Sen sätter vi bara rapsolja i stekpannan. När den är riktigt varm slänger vi ned dupmplings och så i med ungefär en deciliter vatten och så på med lock. Då får dom som ångstekas där inne. Det tar en 20-25 minuter. Vattnet ska ånga bort och sen kan dom behöva en stund till för att få en härlig yta. Vi äter dom med ris, sallad och sweetchilisås och naturell yogurt.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.