onsdag 9 september 2015

Forskare på Sibirien har hittat ett 30.000 år gammalt "jätte virus".


Varning för dödligt gamalt virus som vaknar upp på grund av klimatförändringarna smälter permafrosten på Sibirien Mollivirus Sibericum är ett förhistorisk virus som har hittats i den smältande Sibiriska Permafrosten

 

Innan den helt tinas upp  kommer det franska forskarlaget som upptäckte detta super gamla viruset kontrollera att den inte kan orsaka sjukdomar hos djur eller människor, .  och nu ska den tinas upp försiktigt  i ”trygga laboratorieförhållanden” Får vi hoppas !
Det förhistoriska Viruspartiklarna kan fortfarande  vara smittsamma  varnar forskare Jean-Michel Claverie.Och det behöver man inte vara forskare för att förstå!

Det finns en risk med att utvinningen av olja eller andra mineraltillgångar i dessa regioner skulle kunna frigöra urgamla virus som legat vilande i den frusna permafrosten, som nu smälter på grund av klimatförändringarna. Om vi ​​inte är försiktiga, och vi industrialisera dessa områden utan att ha säkerhetsåtgärder på plats, riskerar vi att en dag vakna upp med  virus som är för länge sedan utrotat. säger Jean-Michel Claverie.
The Siberian Times 08 September 2015
http://siberiantimes.com/science/others/news/n0395-warning-on-deadly-ancient-viruses-awakening-in-siberia-as-climate-change-melts-the-permafrost/

2 kommentarer:

 1. Intressant! Och lite skrämmande!
  Vi ska nog vara försiktiga innan vi krafsar runt i jorden, och borrar sönder moder jord överallt.
  Det finns nog mycket gömt i underjorden, som vi inte vill ha fram...
  Önskar så att alternativa energikällor utvecklas mera, men den där oljan... - Den ser de till att vi är beroende av till sista droppen minsann.
  Det svarta guldet...
  Det blir mer och mer troligt i min värld att marijuanan förbjöds och klassades som värsta sortens drog, just för att hampa är användbart till så otroligt mycket mera...
  Henry Ford gjorde en bil tillverkad av hampa, som även drevs med hampabränsle. (Mycket energieffektivt bränsle.) - Men den kom aldrig ut på marknaden.
  I ungefär den vevan började man också peta i detta med att göra marijuanan till en farlig drog, (Lika farlig som heroin och kokain enligt klassningen, trots att ingen dött som en direkt följd av marijuana(miss)bruk) och eftersom även industrihampa innehåller små mängder THC, som är det psykoaktiva ämnet i plantorna, så blev det förbjudet att odla det hur som helst också. Man måste ha tillstånd.
  Det är allt lite konstigt när man tittar på det...
  ÄR det verkligen så farligt som man försöker få det att framstå? - Eller ligger det ekonomiska intressen bakom att förbjuda det?
  Både läkemedelsindustrin och oljeproducenterna har något att förlora här... - Det känns som om det ligger en hund begraven...
  Att hasch och mariujana ställt till det en del för vissa brukare det har jag ju förstått, och att en del människor också hamnar i psykotiska tillstånd av THC, vilket såklart är hemskt!
  Men jag kan inte låta bli att undra, ifall de fått de problemen ändå, många av dem, då det är vanligt att använda det för att fly från en vardag man inte orkar med, och när man inte orkar med sitt liv, så kan man hamna i en psykos oavsett om man fått hjälp på vägen eller inte... Och att användandet av det blir så skuldbelagt, just i och med att det är förbjudet... - Det skapar stor skambeläggning hos användarna, vilket skapar ett socialt utanförskap.
  Som medicin verkar det vara en fantastisk växt, men då ska det såklart användas som just medicin, och inte för att berusa sig. - Precis som man inte ska använda någon drog som doktorn skrivit ut, för att göra det heller.
  Googla gärna på Ford och hampa, så blir säkert du också nyfiken på varför det aldrig blev något av den fantastiska bilen, som man kunde slå med en yxa på karossen, utan att lämna ett märke, aldrig blev något...?
  Var dock beredd på att hitta massor med drogpropaganda, som behöver tolkas med dina egna ögon, och ditt eget sinne.
  Jag har ändrat mitt sätt att se på saker väldigt mycket de senaste åren, och här är en av de saker jag önskar folk får veta mer om, och öppna ögonen för!
  Både för hälsans skull. - Och för miljöns!

  SvaraRadera
 2. ja och nej. har svårt att förstå marijuanan som en laglig drog. kan inte tänka mig att se ungdomar börja med det innan alkohol som är lite svårare att få tag på om hasch vore lagligt. det ska vara svårt och förbjudet. skuldbelagt och farligt. annars blir det som gammla Sverige där alla var fulla barn som vuxna ! Där alla sjukdomar botades med sprit, man fick betalt i sprit, det spårar lätt ut när droger blir fria.1400-1600 talet innan förbuden.
  Missbruk.
  Pappa super varje helg,(Systembolaget/ mamma knaprar tabletter(Apoteket) och lisa 13 år röker hasch (Växthuset hemma på gården) med dom äldre grabbarna.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.