fredag 21 oktober 2016

Får man vara anonym ?

Du är inte så anonym som du tror där bakom skärmen.
Att sitta och häva ur sig elaka kommentarer på nätet och tro att ingen vet vem du är.
Eller hytta med fingret i trafiken och kalla folk för idioter

 Vi skyltar öppet med vilka vi är, Med våra ip adresser Här är din IP adress som följer med dina anonyma inlägg, på bilen står det både fram och bak vem du är, det tar inte mer än tio minuter så vet ”Idioten” allt om dig, var du bor telefonnummer, inkomster, resevanor, din familj, dina hobbies, vem du umgås med, vad dina husdjur heter och var dina barn går i skola. Och när och var du ska på semester. När bytte du lösenordet till exempel, har du Plutten69 fortfarande? Ett svartsjukt ex eller din galna granne kan lätt komma in Facebook eller Gmail-konto.

Glöm nu inte Statliga Sigint, FRA och amerikanska NSA som kan se allt du gör, Du behöver bara skriva några laddade ord på Internet så sparkar deras system igång automatiskt, och gör en sökning på dig.(signal intelligence, förkortat sigint) avlyssning av radio-, tele- och datatrafik som görs av militär, underrättelsetjänst (se FRA och NSA) eller, i vissa fall, av polisen, Säpo SYD.
Ubåt, Flygplan och  Signalspaningsfartygen är rörliga och hela tiden aktiva runt oss.       
Signalspaning var min uppgift när jag gjorde värnplikten. Och jag vet att detta inlägg kommer att granskas på grund av vissa ord i texten. Kommer att få mycket besöksstatistik  från Göteborg och USA av någon anledning.

Här är sidor som kan berätta mycket av vem du är, sidor som vem som helst kan besöka och få till exempel uppslag på vad ditt lösenord skulle kunna vara.
Biluppgifter.Ratsit.Facebook.twitter,Birthday.Eniro, google.


Tele X, Sirius W 1,2,3,4 var Svenska telesattiliter som har slutat sin drift tid,nu är det ett samarbete med andra länder som gäller vid telefon och data trafik. Vi har Tango Orion Sirius 5 bland annat nu .
 


 

 

2 kommentarer:

  1. Man är ständigt övervakad...
    Till och med webbkameran på datorn kan vara automatiskt aktiverad, utan att man vet om det.

    SvaraRadera
  2. Lite eltejp fixar detta med webkameran

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.