lördag 18 februari 2017

AC/DC Back in Black

LPn Back in Black AC/DC med matts Jansson 

70 talet håller på att ta slut, och Jag har precis upptäckt Hårdrocksgruppen ACDC, Köper alla tidigare album, och sista skivan Highway to Hell från 1979 spelas varje helg hemma hos mig och mina polare, Bon Scott är så jäkla intensiv, idolen just nu ibland oss.
I Februari 1980 läser jag i Sala Allehanda att Bon Scott, sångaren i ACDC  är död! Det blir svart! Hur kunde detta hända? Dom höll visst på med en ny skiva också?
Men så fortsätter bandet arbetet med en ny sångare Brian Johnson, samma år, Dom åker till Bahamas mitt i tropiska stormperioden,  och spelar in den 7e skivan.  Och den sommaren 1980 så får jag se AC/DC ”Back in Black” på skivhyllan i butiken. och jag ryser. Den är helt svart .konvolutet är en hyllning till Bon Scott .
Tavla i svart skinn  som jag gjorde efter LPn Back in Black

 Det är alldeles tyst hemma i Tärnsjö  då hela gänget samlas för att lyssna på skivan.”En stor klocka slår in takten till öppningsspåret och en värdig början på fortsättningen till detta band tar vid. Det album Back in Black berör oss oerhört. 42 minuter och 11 sekunder senare så känner vi verkligen att det är rock historia som skapas. Och vi är mitt inne i detta.

The making of,,,,,När dottern vaknade tog hon detta kort
Kommer ut till det här .. xD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.