tisdag 13 juni 2017

Mod Mångfald FramtidstroJag var på en mycket givande Skolkonferens i Tierp


En och berörande inspirerande konferens om integration och mångfald.

föreläsare var

Marcus Priftis 
Marcus drack mycket vatten och pratade så man förstod att vi alla var dumma i huvudet. men vi gick alla lite klokare därifrån. suverän föreläsning.Författare, föreläsare och skribent. Han skriver regelbundet för Dagens Arena och Svenska Dagbladet och föreläser om allt från rasism till kreativt skrivande.

Zinat Pirzadeh Underbart berörande berättar Zinat om sig själv och sin tid som flykting till ett helt nytt land där man inte förstår språket,Hur hon avkodar de sociala och kulturella koderna befriande att få skratta- Detta är en livsvis tjej. hur det var att komma till Sverige som vuxen. Hon tar upp språket, arbetslivet, det sociala livet, mötet med myndigheter .Vi skrattade och grät tillsamans med Zinat en av Sveriges mest populära ståuppkomiker.

Sabina Landstedt, Rädda Barnen - kommer att berätta om projektet Dina rättigheter (dinarattigheter.se). Sabina arbetar med en stödchatt för hedersutsatta samt med en lärarplattform.Ögonöppnare verkligen om hur svårt det kan vara för många tjejer i hederskulturern.

Elin Cocco - SO-lärare på Centralskolan i Tierp. På sin fritid tycker hon om att studera och filosofera. Hennes C-uppsats i italienska för något år sedan handlade om kopplingen mellan humanismen och judendomen i Italien på 1400-talet. I dagens föreläsning ”Humanismen i Italien på 1400-talet - ett spännande exempel på en integration åt motsatt håll” berättar hon om ett tillfälle när integration hade en annorlunda betydelse. Ett roligt och intressant föredrag som till och med en dumskalle som jag förstod, tack vare Elins underbara sätt att berätta om ett så svårt ämne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.