söndag 20 augusti 2017

Spring för dit liv

Tranorna har börjat flyga över mitt huvud och idag regnar det . Jag vaknar upp och ser att klockan är 9 00 på morgonen. så länge har jag inte sovit på hela semestern.
Men nu är semestern slut och jag har jobbat en vecka.
Jag sätter på kaffe,och det är med viss tvekan  jag sätter på tv och kollar på morgon nyheterna, ska värden stå i brand nu ? ska terroristerna lyckas sätta skräck i oss tillslut ? Är alla skjutna i Malmö ? och vad har den där pajasen i Amerika hittat på medan jag sov inatt ?
Digital panik världen brinner upp sjöng Magnum bonum 1981 ,så spring för dit liv ...
Det känns så med all information som strömmar. och alla dessa falska nyheter och propaganda sidor som klätt ut sig till nyheter. Överallt så pluppar och plingar telefonerna , "pling" Vänta jag ska bara kolla.....äsh det var bara reklam.


Jag har slutat gått ut på Aftonbladets sida, där översköljs jag av reklam och pop upp sidor med ytterligare reklam. så min dator och jag orkar inte med .För att se ett nyhetsklipp måste jag vänta i 20 sekunders reklam innan klippet och nu bröt dom till och med mitt i den 2 minuter långa filmen om den mystiska ubåtskaptenen ifrån Danmark ,för reklam. När man sedan har sett klippet kommer man inte ur sidan förrän ett kort reklam avsnitt ! möjligheten att stoppa och gå ut har tagits bort, Digital panik jag kastar mig ut ur Aftonbladets sida för sista gången .Aldrig mer ! spring för dit liv.
Jag kan rekommendera   Svt Nyheter 
SVT:s samlande nyhetstjänst med nyheter från hela Sverige och världen inom kultur, sport, opinion och väder.utan reklam.
 Ursäkta reklamen innan låten  Digital Panik av Magnum Bonum 1981

Här är något jag inte provat ännu , så jag vet inte hur det funkar, den kanske bara slöar ner min dator ytterligare .  95% utav alla ads som finns ute på Internet används för att göra statistik och lagras i databaser  vilka sidor du besöker, hur ofta du besöker dem, vad ditt användarnamn är på sidorna och vad du gör på sidorna. En del ads har till och med förmågan att gå in i din cache/history och kolla av om du har varit inne på andra sidor och vilka länkar du har klickat på och efter det anpassa en reklam för dina intressen.

Inledning
I denna guiden kommer jag visa hur du blockerar 99.9% utav all reklam på Internet. Det enda som behövs är Firefox och ett enkelt plugin. (det finns säkert för andra webbläsare också, du får googla )

Steg 1
Ladda ner Adblock Plus
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865

Steg 2
Gå in på Verktyg > Adblock Plus inställningar ...
Välj Filter och tryck sen på Lägg till filterprenumeration...
Kryssa i den översta prenumerationen och tryck sen Prenumerera
(Det går bara i kryssa i en åt gången. Jag rekommenderar att ni väljer samtliga)

Steg 3
Starta om Firefox och gå in på någon sida och kolla om reklamen är borta!

Aftonbladet.se med reklam
http://fredstar.blogg.se/images/2009/med_25580898.jpg

Aftonbladet.se utan reklam
http://fredstar.blogg.se/images/2009/utan_25580918.jpg

Ett annat bra plugin till Firefox som skyddar mot Cache-baserade attacker heter SafeCache och finns att ladda ner här: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1474

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.