torsdag 21 september 2017

Bara massa ljug !

Ibland undrar jag över saker som jag trodde var sant men senare inte alls var riktigt så.
Jag har gått på massor av lögner och falska fakta , vem är det egentligen som sprider dessa ?

Kräkmedel i spriten
När jag växte upp trodde man att i Sverige blandade systembolaget /staten ut spriten med kräkmedel, så att man inte skulle kunna dricka ihjäl sig .det var en sanning som alla påstod på fullaste allvar .(fråga en gamling så får du höra, Hembränt är mycket bättre ,det finns många som fortfarande tror att detta är sant)

Impotensmedel i Ärtsoppan
När jag gick i lumpen så sades det att man blandade ner impotens medel i ärtsoppan för att få oss beväringar mindre sugna .

Att bada efter maten var allmänt känt farligt, man kunde få kramp om man simmade ut efter lunchen och druckna .Jag var livrädd att lära mig simma, just för att det inte var länge sedan jag åt,,,först när jag fyllde 19 år lärde jag mig på fastande mage att simma .

Leka med tändstickor fick oss att kissa i sängen ! Min bror lekte med tändstickor en kväll i sängen och det började brinna framför honom i madrassen , jag vaknade och hämtade Mamma o Pappa som lyfte upp brorsan jag släckte elden . jag kissade aldrig i sängen  jag fick använda ett glas vatten men hade svårt att sova länge efter detta , och min mamma som rökte var tvungen att gå ut för att tända cigaretten och sedan gå in för att röka.(man rökte inomhus på den tiden) Ljudet av en tändsticka som drogs över plånet väckte mig direkt.Vissla på morgonen
Jag råkade vissla en morgon när jag var liten och fick snabbt veta att då kommer jag att gråta innan kvällen ! sluta med att vissla under många år.

Korslagda bestick
Hemma hos Farmor skulle jag hjälpa till att duka bordet en söndag och råkade lägga kniven över gaffeln i kors. NEJ NEJ NEJ ropade Farmor förskräckt , det betyder att någon ska dö i släkten ! Jag vart lite trotsig och skrattade åt henne ,,,senare nästa vecka dog Arne och jag trodde det var mitt fel.
10 år och redan en mördare .

Kopparspik i träd
När parabolen kom så var inte jag sen att beställa en sådan, tänk att få se fler kanaler än två ! men när firman kom och mätte satelliten ifrån våran tomt så skulle det inte gå sade dom , Träden var i vägen på andra sidan kullen . Träden var inte våra, -Men ta kopparspik och slå in dom i stammen så dör dom sa firman. Det gjorde vi inte så det blev bara TV1 och TV 2 några år till.
Senare så provade jag detta grymma knep på en björk vid Uppsala flygflottilj som stod i vägen för solen just i vår fikaberså.  Jag har hört att slår man in kopparspik i stammen så dör trädet på en gång! JA vilken bra ide! men ingenting hände, Under 10 års så bevakade vi björken som tillslut hade massor av olika kopparspikar in spikade i stammen. Senare lade dom ner flottiljen och jag slutade fika i just den bersån. Björken står kvar ser jag ifrån vägen, när jag kör förbi min gamla arbetsplats

Kol i stövlarna
Jag träffar på erfarna Jägare som på fullt allvar påstår att man ska lägga träkol i stövlarna när man går ut på kvällarna där det kan finnas grävling, För  den halvblinda aggressiva grävlingen biter sig fast i benet och släpper inte greppet fören han hör hur benen krasar ! Och då kan man lura den med kolbitar i skaftet.
Detta är inte sant !

Bubblor i glas vandrar med tiden ! På Gamla fönster  kan man se att det rinner och är tjockare nedtill, Har hört detta många gånger, att glas är väldigt trögflytande och ändrar sakta formen. Det var faktiskt i år jag fick reda på att detta är inte sant! Glas är en fast form. Och ändrar sig inte.

Sanningen om att Kvinnor och män har olika simultanförmågor.Män kan bara göra en sak i taget men  kvinnor kan göra massor samtidigt till exempel  få förstoppning, gå in i väggen , bli utbränd...Stress   Det kan hända vem som helst, men jag ser det oftare ibland kvinnor än män i min omgivning, samtidig lever vi med den sanningen att att Kvinnor och män har olika simultanförmågor. Män kan bara göra en sak i taget byter, bromsklossarna på bilen  men  kvinnor jobbar, tvättar, lagar all mat håller reda på födelsedagar tandläkartider åt hela familjen,  hämtar barnen ifrån fotbollsträningen med bilen som nu har nya bromsar.

Jorden är inte längre platt, även om det faktiskt finns människor på vår runda jord som på allvar går omkring och är rädda att ramla av.Lögnen om sockerchocken Speedade barn som äter socker Vuxna som tycker sig se att barn blir påverkade ut av socker, det är just det , vi tror att det påverkar unga barn. för det har jag läst. Just detta har satt sig så hårt i folks medvetande så det kommer att ta många år till innan det kommer att bli en allmän sanning. Fakta är en sak, vad som sedan fastnar i folks medvetande som vad som är sant är en annan sak . 


Dinosaurierna har aldrig existerat 
Jag träffar på människor ibland som på allvar tror att dinosaurierna inte har existerat. Fynden i jorden är fake eller fel hopsatta  skelett fynd. Jag ser att dom verkligen tror detta och det grundar sig i en djupare religiös övertygelse dom har.
Om det sägs tillräckligt många gånger och av många så blir det en sanning. Om det skrivs på nätet så är det sant.
Det finns många saker  man kanske inte vill veta om det finns en tomten ? Eller skyddsänglar.
Eller rent av Himlen och helvetet, finns det en eller flera Gudar? Det kanske är lika bra att fortsätta tro att det finns. Det vore väl för tråkigt om man fick reda på vad som var sant!

1 kommentar:

  1. Du ljuger jag känner en grävling som dricker sprit med kräkmedel mycket är sant våran platta jord !

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.