fredag 18 maj 2018

Räkost och bensin


Varför håller Räkosten i typ flera månader när en påse räkor klarar ett dygn bara ?

Varför får bensinbolagen hålla 1,500 i pant när vi tankar för 200 kr , och dra detta från kortet så att helgmaten man senare skulle inhandla uteblev. Vi får tillbaka pengarna efter helgen. Det blev ingen räkost till frukost imorgon.

Varför finner vi oss i detta ?
Och varför skapar detta inlägg så mycket bitter ilska , jag får överlägsna kommentarer ifrån anonyma personer" att vi inte har på vägarna att göra ", och om vi inte har kan lägga upp en buffert på kontot så borde vi inte äga en bil. mm

Vi bilägare Från och med 1 januari i år 2018 har Visa och Mastercard infört en ny rutin hos alla drivmedelsbolag i Sverige. Regelverket kallas AFD – Automatic Fuel Dispenser.
Det innebär att när kunden betalar med kort vid pumpen och tankar skickas en förfrågan till kortutgivande bank om att reservera upp till 1.500 kronor. Har kunden mindre än 1.500 kronor disponibelt reserveras summan man har på kortet istället. De nya reglerna ska säkra att det finns täckning på kontot för att tanka.  
Många frustrerade kunder har hört av sig till drivmedelsföretagen och berättat att summan ibland låsts i flera dagar efter tankningen.
OKQ8 svarar på kritiken i ett informationsmeddelande på sin hemsida och säger att beloppet som reserverats ska släppas inom några minuter efter att tankningen är avslutad. Om detta inte görs är det enligt OKQ8 kortutgivande bank som är ansvarig och man ska alltså kontakta sin bank för att de ska ta bort reservationen om den ligger kvar längre än den ska.?
Bilister har hört av sig till både bensinbolagen och till sina banker. Bensinbolagen säger att den som drabbats ska höra av sig till sin bank medan banken säger att felet ligger antingen hos dem eller hos bensinbolagen. Det är med andra ord lätt att som kund hamna mellan två stolar.
Banken kan ta bort reservationen men enligt vad vissa har fått erfara tar det fyra dagar att få den upphävd. Källa 
http://www.vibilagare.se/nyheter/nya-regler-vid-korttankning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.