tisdag 1 maj 2018

Stockholm 1913

Odla i vår slipper ni svälta i höst. Följ med på en resa tillbaka till 1913 I ett Stockholm som sjuder av liv.


Det är söndag i Vasastan 1913. Folk är ute och rör på sig. Utanför Circus Ernestos tält vimlar det av människor. Män i halmhatt, kvinnor och flickor i klänning och pojkar i sjömansblus och keps. Alla är intresserade av kameran och gör vad de kan för att utmärka sig. Dess grundare var Stockholmsgrabben Ernst Nilsson med artistnamnet Enesto Elrano.
Julpengar! Cirkus Ernesto. I afton onsdag den 18 kl. 8,15. Stor Elite-Föreställning. Äfven i afton har hvarje herre rätt att på sin biljett medtaga en Dam gratis och har 2 damer tillträde på en biljett. Dessutom bortskänkes en flaska pengar. Flaskan innehåller ej under 80 kr. Gå till Cirkus och gissa på flaskan och skaffa Eder julpengar!Vid Odenplan fångar kameramannen en likvagn som är på väg från Norra kyrkogården in mot stan. En pojke vevar med höger arm och härmar filmarens rörelser. Öppna spårvagnar rullar in på torget fullastade med människor, allt medan en poliskonstapel myndigt patrullerar Odengatan.

Vid biografen "Pariserteatern" på Roslagsgatan drar det ihop sig till föreställning. Medan biografpersonalen tar en titt ut genom ett av fönstren, gör en samling förväntansfulla barn sitt för att bli en del av filmhistorienInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.