fredag 4 maj 2018

Svenska Akademins blodbad 2018

Nu har vi hört Akademikerna, Kultureliten, Journalisterna och även Kungens åsikter . Här kommer en rapport ifrån folket.

Jag stod utanför Svenska akademins stora byggnad på stortorget i gamla stan för några dagar sedan. Människor ville bli fotade utanför på trappan, många skratt ,ett stort misstroende ibland turister och stockholmare hördes. 

Jag var där med en skolklass och guiden stod utanför på torget och pratade om Stockholms stora blodbad 1520.

Människor som gick förbi skakade på huvudena och kommenterade guiden glatt om Stockholms nya blodbad  "Akademins ledarmöten"  9 gubbar kvar och en tjej och hon har inte råd att hoppa av! Det bara 10  aktiva ledamöter kvar ...än så länge. Nu får Kristina koka kaffet åt gubbarna på mötet He he he. Många bitska kommentarer bara när vi stod där av människor som gick förbi. 


Kvar just nu ärAnders Olsson

Göran Malmqvist

Tomas Riad
Bo Ralph

Sture Allén
Jesper Svenbro
Jayne Svenungsson
Pär Wästberg
Kristina Lugn
och Horace Engdahl.
2018 års Nobelpris i litteratur kommer inte att delas ut i år.
Det meddelar Svenska Akademien efter Stockholms blodbad i Gamla Stan 2018 . Beslutet har fattats mot bakgrund av en numerärt försvagad Akademi och av ett minskat förtroende för Akademien i omvärlden. Pris arbetet har kommit långt och fortsätter under året som tidigare, men det är nödvändigt att Akademien får tid att återställa sin fulla styrka, engagera ett större antal aktiva ledamöter och återskapa förtroendet för sin verksamhet innan nästa litteraturpristagare utses”,Svenska akademien hemsida


Svenska Akademien


Svenska Akademien instiftades 1786 av Gustaf III. Dess syfte är enligt stadgarna att "arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet".


Svenska akademien hemsida


https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6ngpbo/inget-nobelpris-i-litteratur-i-ar

3 kommentarer:

 1. Många lediga stolar är det... - Men det kunde nog behövas ruskas om lite bland ledamöterna.
  Hoppas det blir bättre ordning och sämja när det sållats klart, och det kommer nya förmågor. :)

  SvaraRadera
 2. Jag är lite sugen,,,men då kanske man måste börja läsa böcker ?

  SvaraRadera
 3. Nu har vi hört Akademikerna, Kultureliten, Journalisterna och även Kungens åsikter . Här kommer en rapport ifrån folket.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.