torsdag 30 april 2020

Kapten Moore

Kapten Tom Moore  gör vad han kan för att hjälpa till.


Under det svåra coronautbrottet i Storbritannien har den förre kaptenen i den engelska militären, Tom Moore blivit något av en ny nationalhjälte. Detta efter att samlat in 370 miljoner kronor till den brittiska sjukvården. Idag fyller han 100 år och hyllas med pompa och ståt.
Det började för drygt två veckor sen när den då 99-årige och helt okände andra världskriget-veteranen Tom Moore berättade för olika medier att han ville samla in 1000 pund till förmån för de som arbetade inom den brittiska sjukvården, Han lovade att gå med sin rollator 100 varv i trädgården.
Prins William har hyllat honom och premiärminister Boris Johnson manat folk att uppträda som Tom Moore.
Idag fyller han 100 år och hyllas med militära hedersbetygelser, godkända av drottningen själv och överflygningar av militärflygplan från andra världskriget en Hurricane och en Spitfire 
På kuppen har "Captain Tom" också blivit nationalhjälte och stor kändis och ligger nu, som äldsta person någonsin, etta på den brittiska singellistan med en version av låten "You'll Never Walk Alone", som spelats in tillsammans med sångaren Michael Ball.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.