tag:blogger.com,1999:blog-1383567372492928269.post4794569499672521088..comments2024-03-29T13:27:18.007+01:00Comments on Mitt lilla face: Matmyter Mitt lilla facehttp://www.blogger.com/profile/14471831865527366773noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1383567372492928269.post-17189051926507173662014-03-24T17:23:23.306+01:002014-03-24T17:23:23.306+01:00Hej ,,,,Vem ska man tro på ?
Tomas Dileva sjöng s...Hej ,,,,Vem ska man tro på ? <br />Tomas Dileva sjöng så.<br />Jag har bara så svårt med folkrörelsen "vi som tror att allt är farligt"<br />Jag är uppväxt med tidningen allt om mat och råd och rön ,och jag tyckte att sidan Matfusket var en bra sida som avslöjar och informerar men det blev värre och värre saker man läste om (vart förövrigt snabbt spärrad för vidarekommentarer på den gruppen) <br />efter att jag ifråga satte sanningen bakom vissa Braskande rapporter från läsare som delar sina upptäckter på gruppen matfusket.Mitt lilla facehttps://www.blogger.com/profile/14471831865527366773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1383567372492928269.post-19697012158055229462014-03-24T10:24:54.616+01:002014-03-24T10:24:54.616+01:00Choklad innehåller lika mycket kalorier oavsett fä...Choklad innehåller lika mycket kalorier oavsett färg, men den ljusa innehåller dubbelt så mycket socker, och det är inte fett som gör oss tjocka, utan kolhydrater. <br />Därför kan man med gott samvete äta mörk choklad, som innehåller mycket nyttigheter, medan den ljusa som är så utspädd och sötad inte är så nyttig. <br />Lingonsylten innehåller inte längre äppelmos, men om inte folk uppmärksammat detta, och opponerat sig mot det, är jag övertygad om att det fortfarande skulle vara äppelmos smaksatt med lingon i många tillverkares burkar...<br />De proppar maten fulla med tillsatser, som inte alls är bra för oss. - Så ÄR det bara, och att vi vet om det är bra, så vi kan göra aktiva val.<br />Alla E-nummer är inte farliga, det finns ju många som är helt naturliga, som t ex sockerkulör, som bara är bränt socker, och inga kemikalier. - Men många ämnen är inte alls bra för oss, och kan störa vår kropps arbete, så att vi mår dåligt. - Då är det bra att veta vad som är vad, så man kan välja bort det man inte vill ha. <br />Bäst är naturligtvis att laga allt från grunden, och av ekologiska varor. Det är faktiskt så att det inte blir särskilt mycket kvar i kundvagnen som är bra för oss...<br />Men med det som ÄR nyttigt kan man också komma långt, och om man VET så kan man välja själv. Något man inte kan om man litar på att allt man kan köpa i butiken är okej att stoppa i sig utan några risker alls.<br />Mitt förslag är att du inte känner äckel, skuld och ångest när du handlar, utan istället känner makt. Makten att själv bestämma vad du vill äta. Det är alltid man själv som väljer. Både vad man vill äta, och vad man vill tänka.<br />Låt ingen annan tänka åt dig. för då är du maktlös, och maktlöshet ger både en falsk trygghet och rädsla på samma gång. Man kan alltid skylla på någon annan, vilket är bekvämt, men egentligen funkar det ju inte så. - Man måste själv ta ansvar. <br />Och känner man ändå tveksamhet när man står där i affären, så kanske det är kroppens sätt att tala om för en att det där vill jag inte att du stoppar i mig... - Då tror jag man ska lyssna, för kroppen, den är klok den!Karinhttp://karin.hermansro.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1383567372492928269.post-82881277511079732782014-03-24T10:24:39.658+01:002014-03-24T10:24:39.658+01:00Du ska inte tro på Aftonbladet heller Matts... (El...Du ska inte tro på Aftonbladet heller Matts... (Eller någon som uttalar sig, bara för att han råkar vara professor. - DE vet inte allt, och ofta är de betalda för att säga en viss sak dessutom.)<br />Visst är det farligt! <br />I USA måste man ha varningstexter på tandkrämstuberna, eftersom innehållet i en vanlig tandkrämstub innehåller tillräckligt mycket gift för att döda ett normalviktigt barn i två-treårsåldern, om de skulle äta upp innehållet.<br />Angående micropopcornen, så är det inte limmet som ger popcornslunga. - Det är fel. Men micropop med smörsmak ska man vara försiktig när man öppnar påsen, eftersom det är då risken finns att man drabbas av popcornslunga. <br />Det är smöraromen som är farlig, och det bör man tänka på om man steker i fett som har smörarom i sig också.<br />Det drabbar säkert inte så många i världen varje år, men det är viktigt att känna till, så man kan undvika det.<br />Kunskap är makt, och har man kunskapen, så kan man välja själv vad man vill göra.<br />En gång i tiden påstod man att cigarettrök var välgörande, och det vet vi ju nu att det inte är... - Men det var många som hann bli sjuka, innan de fick veta om riskerna med rökningen, och det känns ju inte direkt schysst...<br />Ytskitket i påsarna innehåller däremot det hormonstörande ämnet Bisfenol A, och det är inte bra att få i sig, särskilt inte för barn, vars kroppar utvecklas, och hormonsystemet är extra känsligt.<br />Angående detta med kramp efter maten, finns det också ett litet uns av sanning, även om det inte är riktigt som man påstod, och det har inte med vattnet att göra. <br />Men jag lovar dig, att om min pappa, som hade kärlkramp hade levt fortfarande, så hade han kunnat berätta om att han inte kunde göra några muskelansträngning direkt efter maten. Han hade problem med att cykla eller gå till affären om han nyss ätit, och kunde inte begripa varför, men det är ju så att när man ätit så går blodet i kroppen ned till magen, för att bearbeta maten. Det jobbas för fullt där nere med att krama ut näringsämnen och forsla maten framåt i matsmältningsapparaten. Kroppen prioriterar detta framför att skicka blod till musklerna ute kroppen, och det är därför alltid bra att ta det lugnt en stund efter maten, så kroppens olika dela slipper fightas om blodflödet. Gjorde han det, så fick han kärlkramp. - Helt logiskt. Samma sak händer om man ger sig ut och springa efter maten, då man oftast får håll, eller lättare kramp i vaderna, och det får man av precis samma anledning.<br />Att lägga sig still i vatten är därför inte farligt, men att motionssimma, eller leka vilt direkt efter maten är faktiskt inte så smart. Har man ätit något svårsmält, så kan man liksom drabbas av "blodbrist" i de muskler som inte har med matsmältning att göra och även om man inte vill kalla detta kramp, så kan det bli lite jobbigt...<br />Ingen läkare kunde förklara det här fenomenet för pappa, innan han kom till Katarina Timander (Alices dotter) som hade goda kunskaper. <br />Det är så mycket läkare inte får lära sig på sina utbildningar, men hon visste hur det låg till i alla fall. I hans fall var det ju hjärtat som reagerade, eftersom det var lite klent på honom, och det första i kroppen som reagerade på syrebrist.<br /><br />Nu får jag dela upp texten, och ta resten i en ny kommentar, för det blir visst för långt...<br /><br />Karinhttp://karin.hermansro.senoreply@blogger.com