söndag 7 mars 2010

Mina gamla blandband

Saknar Blandbanden Dom där kassettbanden med egen blandning av musik, man satt hemma och spelade in från grammofonskivor till C60 eller C90 band,Komponerade en blandning av olika låtar som man tyckte var bra Perfekt att ha i bilen eller på festen ,Lånade ut massor(som man aldrig fick igen)
Torsdag kvällen jobbade man på att fixa ett bra Bland-band till helgen,
Jag satt och valde ut LP skivor och singlar som jag spelade in på en bandspelare (Tryck in knappen rec o play samtidigt,ställ in record level noga så dom röda staplarna inte gick för högt, inspelade i dolby läge )Samtidigt som man spelade in satt man och lyssna på musiken bered att "pausa" med knappen för nästa låt,Bara bra låtar utvalda av mig.Jag har kvar massor av Bland-band
Prydligt daterade mars 1982, november 1987,

Men nu har min gamla Bandspelare till slut lagt av, och jag hittar tyvär inte något Bandfack i Lapptoppen Det skulle finnas tycker jag , ska leta efter en bandare som jag ska koppla in och på skoj föra över några gamla "BLAND-BAND" Digitalt och sedan bränna på skiva, Många av låtarna hittar jag inte på Nätet eller på CD skiva.

( Fast man betalade en Band skatt till staten, var det fortfarande olagligt att spela in från radion som ofta "pratade" sönder musiken i början och slutet på låten och från lp skivor Home taping is killing music För övrigt "PIRATE BAY Pirat LOGGA)

Säg bara till om du vill ha en Cd av Några av mina Gamla Bland-Band så fixar jag gärna det. Vore kul att ha en orsak till och sätta sig ner vid stereon igen och "jobba" Dom är från 1978-till 1999 Sedan tog den inspelningsbara CD spelaren över.

1 kommentar:

 1. Ha, ha !
  Ja, det vore perfekt med ett bandfack också !
  Om du inte hittar någon bandare, så får du höra av dig !
  Jag har ett däck som funkar, som du kan få låna ett tag i så fall.
  Men att spela in band för eget bruk var faktiskt lagligt, precis som det faktiskt är att göra en kopia av sina cd-skivor idag.
  Det har ju diskuterats en del om det där med kopieringsskydd, för att göra en kopia för eget bruk är faktiskt lagligt.(säkerhetskopia liksom )
  Däremot får man inte göra en massa och dela ut till höger och vänster, men det är ju väldigt, väldigt svårt att kolla... ;P

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.