torsdag 13 maj 2010

British Petroleum, BPBritish Petroleum, BP, dominerade under en lång tid bensinmarknaden i Sverige.

Den gröna loggan med gul skrift och BP-pysslingen med den karaktäristiska höga hatten var för många svenska bilister synonymt med bensin.Den sista BP-macken försvann från Sverige 1993,

100 personer räddas från oljeplattformen deepwater horizon men 11 personer omkom .President Obama säger att BP bär det yttersta ansvaret för oljekatastrofen och får bära kostnaderna för skadorna och saneringsarbetet.
Själv lovar han att sätta in alla tänkbara resurser i räddningsarbetet.


BP:s oljeläcka är en mänsklig bedrövelse i ekonomiskt oansvar Tycker jag.Vi skulle igentligen konfiskera alla tillgångar och tvinga bolag som dessa miljöförstörare att betala olje spill från båtar och plattformar, det är allt för sällan någon hålls till ansvar när det gäller olje spill speciellt från tank båtarna.

5 000 fat olja om dagen läcks ut - Det innebär att 800 000 liter olja pumpas rakt ut i havet.Nu laddas för en massiv insats för att försöka innesluta och sanera oljan. Över 500 båtar deltar, liksom tiotals flygplan och helikoptrarSammanlagt 500 000 meter läns har lagts ut längs kusterna för att försöka förhindra att oljan når land. Fläckar av olja har tidigare upptäckts på flera ställen i Louisiana, och på ett ställe i Alabama som nu utlyser katastrof läge.BP kämpar också för att rädda sitt rykte och sin ekonomi. Bolaget har förlorat 30 miljarder dollar (227 miljarder kronor) i marknadsvärde. På torsdagen rapporterade också BP att kostnaden för oljespillet hittills uppgått till 450 miljoner dollar,

1 kommentar:

 1. Visst är det fruktansvärt ?
  Ändå har jag fått uppfattningen att BP faktiskt i alla fall tar på sig hela skulden, och verkar göra vad de kan för att reda upp det här.
  Många gånger tycker jag oljebolagen bara smiter från ALLT.
  Man kan ju bara hoppas nu att det allra värsta inte händer,utan att man lyckas få ordning på det mesta innan det förstör våtmarkerna vid kusten !
  Då kan man snadcka om naturkatastrof ! :(

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.