onsdag 2 november 2016

Pippis guldpengar borde gälla överallt.


        Varför ska vi byta sedlar och mynt,
         som vi sedan inte kan använda ?
Från och med i dag går det inte att betala med kontanter på biografer. Man skulle inte kunna säga nej till kontant köp tycker jag, Pippis guldpengar borde gälla överallt !
Vi i Sverige överger kontanterna i allt snabbare takt, en utveckling som är unik i världen. På banken, buss och tåg, och nu är det biografer som slutar ta emot kontanter. Så här är det bara i lilla Sverige ! Tänk om strömmen går ? eller Internet ligger nere .Riksbankens sedel- och myntutbyte fyra nya sedlar - en ny tjugolapp, en ny femtiolapp och en ny tusenlapp. Därtill kommer en helt ny skapelse- tvåhundrakronorssedeln. tre nya mynt - en enkrona, en tvåkrona och en femkrona.
 De nya mynten blir lättare och mindre än de nuvarande. En- och tvåkronan görs av kopparpläterat stål. Femkronan tillverkas i samma metall som nuvarande 10-krona. 

 Branschorganisationen Svensk Handel räknar med kostnader på drygt en miljard kronor för kontantbytet. Även bankerna får ökade kostnader. Riksbanken beräknar sina kostnader till 150 miljoner kronor. Skriver    svd.se/nya-pengar-dyr-affar-for-handeln

På banken, buss och tåg, och nu är det biografer som slutar ta emot kontanter. Så här är det bara i lilla Sverige ! Tänk om strömmen går ? eller Internet ligger nere .
Matts Jansson
Matts Jansson rasar – från och med i dag går det inte att betala med kontanter på biografer. Man skulle inte kunna säga nej till kontant köp tycker jag, Pippis guldpengar borde gälla överallt !
Vi i Sverige överger kontanterna i allt snabbare takt. Bara i år har nästan var femte krona försvunnit ur kontanthanteringen, en utveckling som är unik i världen. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.