lördag 12 november 2011

Mitt container fynd

För en tid sedan gjorde jag ett container fynd,Jag gick förbi pappers insamlingen som vi har här på området.

Då jag upptäckte 4 st Ica kassar fyllda med tidningar , snyggt ställda på marken
Jag sneglade i en av kassarna,överst låg det en "Allt om mat" tidning ifrån 1970 Det första numret av den populära mat tidningen,
Jag har själv växt upp med den receptfyllda inspirations tidningen där mamma provade många av  recepten,
Dom säger själva att tidningens provkök lagar till all mat som dom skriver om, Cirka 100 000 recept har tillagats i provköket sedan starten 1970.

När det var dags att flyttade hemifrån fick jag ett års prenumeraton av tidningen jag lärt mig att älska.
Nu förtiden köper jag den bara runt jul som en tradition , många julgodis bord hemma hos oss baserar sig på Allt om mats jul godisrecept.
"Men tillbaka till mitt container fynd"
När jag senare kom hem efter att ha gått förbi dessa lämnade tidnings kassar så kunde jag inte sluta tänka på det där första numret av mat tidningen,,, jag var tvungen att gå tillbaka för att ta hem tidningen  för att läsa lite hur maten tillagades då 1970 och vad som var populärt och trendigt då !
Det var husmanskost som gällde på tallriken och dukningen på bordet var rustik.  Brunt var färgen på servetterna
När jag kom ner till Pappers containrarna så gick jag fram till första kassen och lyfte på dom översta tidningarna och fann att det var bara Allt om mat tidningar, även i dom andra kassarna snyggt och prydligt ,från första numret oktober 1970 fram till 2005 , En helt komplett samling av  flera år av den fina gamla mat tidningen,
Jag kånkade hem alla 4 kassarna och sitter fortfarande och förundras över alla gamla mat trender,recept och reklam annonser, många som jag minns fortfarande.
Snart ska jag gå till affären för att efter 41 år som tidningen funnits köpa det senaste numret av Allt om mat November 2011, där årets  läckerheter till jul finns.

6 kommentarer:

 1. Det är en härlig gammal tidning. Jag har fått diplom för "Köttbullar med ost" på 70-talt. Skickade dessutom in ett recept på glass med pepparkakssmak, men det var nog för innovativt det året, Nu däremot finns det ju sån glass. :)

  SvaraRadera
 2. oj du var först med pepparkaks glassen, men lova att du talar om dina köttbullar med ost receptet, jag kanske har dina artiklar i mina 70 tals tidningar , vilket år var det ?

  SvaraRadera
 3. Det minns jag inte. Sent 70-tal tror jag. Jag skickade in och fick vara med på en liten bild tillsammans med receptet. Jag fick 90 kronor som tack minns jag.

  SvaraRadera
 4. Hahaha!!! Den där första bilden fick mig att tänka på en blogg som jag hittade för ett bra tag sen. Den heter den bruna maten, och innehåller en massa nylagade rätter enligt recept från såna där kort i boxar som man prenumererade på och från Allt om mat t ex. Googla den bruna maten, så hittar du nog dit. :)

  SvaraRadera
 5. Snälla sluta särskriv. Du särskriver nästan varje ord, så synd på en trevlig blogg.

  SvaraRadera
 6. Vet inte vad särskriv är ? Dyslektiker Vet du . men försöker ändå

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.