tisdag 14 februari 2012

Till alla som tittar in i dag


Kärlek till er alla som läser mig


Mitt första Valentine kort fick jag i Amerika 1970  av en söt flicka i min klass !
Jag visste inte vad Valentine var och kände inte till traditionen av att skicka kort till varandra.
Så jag vart alldeles varm och trodde hon var kär i mig, sedan fick jag 2 till samma dag , också från tjejer ur min klass och jag vart förbryllad ? har inte trott att jag hade så många beundrare !

När jag kom till skolan så var hela min bänk fylld av Valentine kort från HELA min klass, killarna också ,,,det största kortet med rött hjärta var från min stränga fröken Mrs Gast, en "tant" med hornglasögon ! vad var detta ??? Blääää

Det var på tidigt 90 tal som Alla hjärtan spred sig här i Sverige på allvar först genom skolorna med handgjorda kort   sedan tog handeln vid och spred budskapet "köp en blomma till din kära"  på alla hjärtans dag, köp köp köp !


I en del svenska skolorär det numera tradition att både pojkar och flickor firar dagen med att ge blommor till sina skolkamrater. Blommornas färg har olika betydelse och varierar från skola till skola: en röd nejlika eller ros betyder kärlek, en vit ros vänskap och en rosa eller gul nejlika eller ros kan betyda "jag har span". Det är spännande att se vad man får för färg tillbaka.

Källa: Nordiska Museumet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.