söndag 13 april 2014

Varför så arg ?

Nu även i Internet trafiken 
Hejsan- Hejsan det här är Sveriges bilradio , Krama varandra i trafiken
 Sveriges bilradio med "CeGe" Hammarlund.  Sveriges bilradio var ett radioprogram  med Carl-Gunnar Hammarlund som sändes mellan åren 1956 och 1973.
Och det är ingen dum idé att använda samma råd i ”nättrafiken” också .

Det finns så många söndags förare / Internet användare som tror just att dom sitter skyddade bakom sin vindruta eller skärm
Tyvärr är det många beter sig väldigt aggressivt i trafiken och det är något som bara blir värre.
Och kör dom inte som galningar så skriker och får vansinnesutbrott dom bakom ratten,
Efter bara några minuter så förvandlas den trevliga glada tjejen/killen som artigt säger ursäkta mig och förlåt ute i affären, till en ilsken och arg skrikande galning som tycker att alla är idioter under bilkörningen, när man sätter sig i bilens slutna rum så värkar det  hända något. 
Jag har ibland försiktigt fått säga till föraren att lugna ner sig, eller släppa av mig, det börjar bli en trafikfara,

Och det är tyvärr samma beteende som visar sig bakom dataskärmen hemmets slutna rum hos många dataanvändare som surfar på det sociala nätet på chattar, twitter, facebook grupper mm
Allt hyfs är borta och man kan skriva vad som helst , elaka kommentarer , hot och nätmobbning mm
Och nu pratar jag om ”Vuxna människor”  vi som borde veta bättre, vi som sitter och skriker med barnen i baksätet beter oss som om allt är tillåtet .och som sedan blir förvånade när ungarna gör som vi.

Så glöm inte krama varandra både på vägen och på nätet.ung som gammal .

signaturen till Sveriges Bilradio

3 kommentarer:

 1. Hej Mats!
  Så bra du skriver och tack så mycket för allt stöd! <3
  Mvh, Lars-Olof

  SvaraRadera
 2. Så sant så...
  Jag är för att man ska diskutera på nätet, och tycker det är kul med olika syn på saker och ting. Olika infallsvinklar piggar upp och berikar.
  Men när man börjar kasta skit på varandra är det inte lika kul, och tyvärr spårar många diskussioner ur, och blir bara tråkiga.
  Men jag antar att vi ska lära oss något av det också, och det gör vi ju... - Vi lär oss att det inte blir kul om man kastar skit.
  Förhoppningsvis blir det fler och fler som drar denna lärdom, och kommer till insikt om att nätet blir trevligare om man håller diskussioner sakliga, istället för att göra allt för att såra varandra.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.