torsdag 12 juni 2014

En stolt mamma och pappa


Vi  står där och väntar på att Melissa ska komma ut från skolan en sista gång efter 12 år av skolgång, Äntligen är det MUCK!!!


Eller Studenten som dom säger på Bolandskolan . Våran skylt är något högre och större än dom andras och det är tur det för det är massor av stolta anhöriga där med sin skylt på barnet som liten.


Jag vänder mig om och det ser ut som om man är tillbaka till 1970 års protestmöten med skyltar vajandes överallt , men här är det bara glada miner Blå och gula ballonger och champagne.

Äntligen kommer hon ut och dom jublar där på trappan  . nu är det sommarlov forever !!!

Och jag säger -Väx nu  inte upp för fort, försök att ha så roligt ni kan och skynda långsamt. Följ era hjärtan och var lycklig.

MelissaTack Maria  för en underbar Studentskiva och Tack alla ni som kom för att fira vår MelissaUppsala nya tidning skriver

På Bolandgymnasiet står ungdomarna hopträngda i en korridor och väntar på att få springa ut. Det råder karnevalsstämning. Eleverna tjuter, sjunger, bankar och blåser i visselpipor, rapporterar UNT:s reporter mitt i glädjeyran.
Bland alla studentmössor står tre elever som har andra huvudbonader i stället.
- Det känns mer som mig själv, jag ville ha något som passar mig bättre och kommer säkert att använda de fler gånger, säger Hannah Danielsen, som har en liten svart hatt på huvudet.

Melissa Jansson har en liten mini studentmössa fastsatt med en hårnål i sitt lysande rosa hår,
-Vad fan ska jag kasta bort tusen kronor på  en mössa som jag kommer använda en gång för ? då gör jag min egen.

Bredvid står Mattias Karlsson, som har stormhatt på sig, och David Nurlin Hansson, som har lila plommonstop på huvudet.

De flesta av eleverna som tar studenten idag verkar överens om att flakfärden är det roligaste av allt. Alla är glada och sammanhållningen i klasserna har sällan varit bättre.
-Men vi får se vad som händer ikväll, säger Jenny Köppä, som precis gått ut bygg/anläggning på Bolandsgymnasiet, när hon står på ett flak.
Över 2400 elever tar studenten i Uppsala idag Efter utspringen åker klasserna genom stan på flak. Ett tillfälle för fest och glädje, som dock kan innebära logistiska problem för allmänheten. Den som har ärenden i centrum under onsdagen bör ha studentfirandet i åtanke. Från omkring 11 på förmiddagen och ett antal timmar framåt kommer trafiken att påverkas kraftigt i delar av stan. Mellan 8 och 21 kommer det vara körförbud på Östra Ågatan i riktningen mellan Drottninggatan och Munkgatan samt på Västra Ågatan med infart från S:t Olofsgatan. Om det skulle uppstå kaos någon annanstans kan polisen stänga av det området med omedelbar verkan.
–Det är främst gator i centrala stan som är körbara för stora flak, därför är det svårt att undvika trafikstörningar, säger Lisa Sannervik, presstalesman på Polisen i Uppsala.

Att färdas på flak och släp är normalt sett inte tillåtet utan kräver särskilt tillstånd. Skolorna är skyldiga att meddela sin färdväg före studentfirandet. Det brukar dock ske i sista minuten enligt Örjan Brodin, kriminalinspektör. Det enda som krävs för att få tillstånd är att underrätta polisen om planerna. Säkerheten är förarens ansvar. Det är viktigt att följa de regler och rekommendationer som finns för att undvika olyckor. Till exempel måste alla studentflak vara besiktigade. De ska ha hållfasta skyddsräcken och säten som sitter fast. Passagerarna ska ha möjlighet att kommunicera med chauffören under hela resan.


Skriverhttp://www.unt.se/uppland/uppsala/har-blir-det-studentfest-3191602.aspx

3 kommentarer:

  1. Andersson i Söderköping12 juni 2014 21:45

    Fina bilder och kul att se. Fint skrivet. Stort tack.

    SvaraRadera
  2. GRATTIS till dottern. Härlig mössa - den gillar jag skarpt. Hoppas sommaren blir bra och att hon kommer på vad hon tänker använda resten av sitt liv till. :-)

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.