tisdag 29 juli 2014

Otroligt orolig framtid eller ?

Visst är det härligt när man får växeln i butiken och man ser mynt från 70 talet som fortfarande är i omlopp, jag har nostalgin i min hand  krona från 1972 och detta är inte ovanligt . jag får ofta äldre mynt som fortfarande efter 40 år går att handla glass för.
Det kontant lösa samhället är på stark frammarsch här i Sverige ,bussar ,tåg mm
Abba museumet i Stockholm är helt kontantfri och nu även festivaler som Bråvalla festivalen där du måste ladda ett festival chip band  som man går omkring med runt handleden.

Men det är inte problem  fritt , i början funkade inga bandläsare så ingen kunde använda systemet Ingen läsk kunde säljas i värmen och man fick helt enkelt "driven av törst" stjäla burkar från stånden.
över 52 000 törstiga och hungriga besökare  men tillslut kom betalsystemet igång.

Nu efter festivalen är det svårt att få tillbaka pengar som man inte har använt  från banden .

Jag värdesätter myntens kraft och tror inte på det kontantfria samhället , rånrisken hör jag hela tiden ! Men vi blir rånade på näthandel och bankkonton  och korthantering istället.
Det är hos oss privat konsumenter som rånen ökat via nätet nu, inte på banker och affärer dom  är väl skyddade.


3 kommentarer:

 1. Otroligt läskigt detta med det kontantlösa samhället tycker jag!
  Smidigt många gånger, men alternativet kontanter får ALDRIG försvinna, vilket det är på väg att göra.
  Bankernas och makthavarnas makt blir total i ett samhälle utan kontanter. ett fruktansvärt hot mot den personliga integriteten, som blir lika med noll i en verklighet utan papperspengar och mynt.

  SvaraRadera
 2. bra sagt Karin ,vi får starta det stora mynt och sedel revolten i Sverige. Kanske ett nytt Parti,Vill du vara kassör ?

  SvaraRadera
 3. Jag använder mest kort men kan bli problem när man hamnar på nått ställe där de ej tar kort o det inte finns uttagsautomater. Som även de blir angripna så att kortuppgifterna lämnas ut till de bad guys

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.