I går var jag och provade på Afrikansk
matlagning, det var jättekul och jag lärde mig massor .
Rena smaker och inte så mycket kryddor, Och jag fick äta med fingrarna ! (precis som på Mc Donalds)
Det smakar så mycket godare när man äter
med fingrarna, Det är som utrycket säger ”its finger licking good ”
Vi fick göra Samosa som är ett friterat degknyte med en fyllning som i det här
fallet består av en kryddad blandning av köttfärs och/eller grönsaker, Och så fick vi prova på en Mustig gryta på
mixade tomater grönsaker där vi kokade grytbitar av högrev .
Att söka recept på internet är lätt och
det har ersatt den gamla kokboken snabbt, men jag tycker ofta att det är FÖR
mycket information, för många recept på korvgrytan jag söker.
Jag blir förrvirrad och det slutar med
att jag lägger ner projektet .
Jag
går allt oftare nu tillbaka till mina gamla kokböcker.
En som jag alltid har rådfrågat är den
Amerikanska Better home and gardens Cook book , som har funnits sedan 20 talet
Nu 2014 har dom sålt 34 miljoner ex av
denna fantastiska kokbok, Jag har 70 talets utgåva och 8o talets, underbar läsning,där
även Svenska recept dyker upp som Swedish Meatballs och smorgosbord dishes finns med .
Vi vart inbjudna till våra grannar när vi
bodde i Binghamton USA där dom just hade
tillagat Swedish Meatball från denna kokbok , vi blev mycket glada man saknar
mycket av det goda från Svenska matbord och det var supergulligt av dom att
bjuda oss , men det smakade inte som
våra köttbullar vi gör . Det är massor av persilja, ingefära 0ch pulver
kaffe i receptet
Swedish Meatballs
Ingredients
1 1/2
cups soft bread crumbs
2/3
cup half-and-half, light cream, or milk
1
slightly beaten egg
1/2
cup finely chopped onion
1/4
cup finely snipped parsley
1/2
teaspoon salt
1/8
teaspoon ground ginger
1/8
teaspoon ground nutmeg
3/4
pound lean ground beef
1/2
pound ground veal
1/4
pound ground pork
2
tablespoons margarine or butter
2
tablespoons all-purpose flour
2/3
cup half-and-half, light cream, or milk
1 1/4
cups water
1
teaspoon instant beef bouillon granules
1/2
teaspoon instant coffee crystals
Directions
- In a mixing bowl soak the bread crumbs in 2/3 cup half-and-half for 5 minutes. Add egg, onion, parsley, salt, ginger, and nutmeg. Add ground meats; mix well. Shape into 1- to 1-1/4-inch meatballs.
- In an ungreased shallow baking pan bake meatballs in a 350 degree F oven for 15 to 20 minutes or until internal temperature reaches 160 degrees F. Drain well on paper towels.
- Meanwhile, melt margarine or butter in a large skillet. Stir in flour. Stir in the remaining half-and-half, the water, bouillon granules, and coffee crystals. Cook and stir until thickened and bubbly. Add meatballs to skillet and heat through, about 1 minute. Makes 8 servings.
Ja det är väl nackdelen med internet för mycket !!
SvaraRaderaoh vad spännande :) Såg mycket gott ut
SvaraRadera