torsdag 4 oktober 2012

100 kr

Nu läser jag att det är kanelbullens dag, Den vill jag ge alla Sveriges utsatta och bostadslösa

För några år sedan så skulle jag sätta in 100 kr till utlandshjälpen det var någon katastrof i världen, kommer inte i håg vad det var, men når jag i den stora staden skulle gå in på köpcentret för att göra min insats var jag nästan tvungen att kliva över en kvinna som låg och sov vid husväggen på en kartongbit.både trasiga och smutsiga kläder så låg hon där och försökte sova.

Först blev jag arg och tänkte kan ingen säga åt henne att flytta sig, och detta skulle aldrig hända hemma i lilla Månkarbo. Men när jag stod där med en nummerlapp och väntade på min tur , kände jag bara mig ledsen. jag slängde min nummer lapp och lämnade kön. 100 lappen fick tjejen vid ingången och jag kände att jag inte kunde göra på något annat sätt den dagen.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte du gjorde rätt val had enog gjort likadant

  SvaraRadera
 2. Helt rätt val eller kanske skulle du köpt något ätbart att ge henne istället. Men absolut rätt att hjälpa den du såg framför dig istället för nån ansisktslös främling :)

  SvaraRadera
 3. tack,jag har fåt mycket arga komentarer för vad jag gjorde också

  SvaraRadera
 4. Det finns inte bara nöd utanför landets gränser, utan även inom. Tyvärr missar många det.

  Jag tycker att du gjorde helt rätt av att hjälpa henne i stället!

  Sv: Jag vet att det kan vara lite förvirrande med att texten inte syns, och jag har funderat på att ändra tillbaka till mallen jag hade tidigare.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.