onsdag 11 mars 2015

Skylten till kärlekens torg har blåst ner

Var in till Uppsala i veckan, Att få tag på en kopp kaffe på akuten är omöjligt om man inte har kort! kaffe och godis automaterna kräver alla bank kort! . kl 4 på natten stod vi inte ut längre och krävde att någon kunde ge oss en kopp kaffe medan vi vänta. Det fick vi också, från personalrummet.


Varför måste bilar som åker på gågatan i centrala Uppsala hänga sig på tutan för att jag ska flytta på mig? och varför måste dom bli så arga när jag inte gör det?
Skylten som någon satte upp på stora torgets lampor ”kärlekens torg”  har blåst ner i dag. På radion efterlyser man den som klättrade upp i början på dec och satte upp denna skylt anonymt.

Det är ett omfattande tiggeri på gatorna i Uppsala, även lilla Månkarbo har fått en tiggare utanför ICA
Jag såg tiggare lite överallt, i ett annars så vårtrött morgon brus av människor så var det dessa människor som hördes lång väg, 

-PLEASE PLEASE, - HEJ HEJ,  -SNÄLL SNÄLL,

Deras vädjan.ekade  mot affärsfasaderna. 30-40 st bara på min väg från stationen och upp till sjukhuset , en 15 min lång promenad.
Vi andra gick tysta förbi dessa främmande ”fåglar” i vår stadsmiljö.

Eller så bråkade och skrek dom med varandra ,så att Uppsalas A-lagare som är ganska härdade, reste sig från bänkarna och backade undan en bit.
Stadens tiggande kvinnorna blev osams om något och ville att alla skulle höra det, problemet var att jag ,och många med mig inte förstod språket.
Detta var vad jag såg i dag på min väg till sjukhuset i Uppsala, det diskuteras att det är organiserat, mm, men när kvällen kommer så är här de sover på nätterna, under broarna i Uppsala 2015

Fotograf: STAFFAN CLAESSON

Fotograf: STAFFAN CLAESSON

I början på seklet fanns det en gårdfarihandlare som gick runt i byarna bl.a. i Junsele med sitt stora knyte och sålde varor. Han kallades bara för "Flinn-Kalle". Hans hund hette Fylax.
 Luffarna och Positivhalarna Mört-Pelle som fick passa sig för konstaplarna som annars jagade bort dom från gårdar eller kvarter.Nu får polisen inte göra så längre.
Bilder Skansens vårfest 1905 - Nordiska Museet -
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 7881480910"

1 kommentar:

  1. ja vissa som kommer hit är nog befogade att tigga emn det finns frågetecken kring många tiggare tyvärr

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.