måndag 19 oktober 2015

Slutar vi bara med riskakor så blir allt bra igen.

Risigt värre
Varningarna ekar i media över arsenik i ris och riskakan har blivit den som alla ska sluta med .
Om riset kokas med stort överskott av vatten som sedan hälls bort kan arsenikinnehållet i riset minska med mer än hälften.
Det mycket giftiga ämnet arsenik finns i allt ris, risifruttig med . Läser jag i tidningarna men,,,
kommer ni i håg varningarna för akrylamid i chips förra året ? är det borta nu ? giftet alltså, chipsen finns kvar,

Och hur blir det nu till jul ? är risgrynsgröten bannlyst också,och min berömda Ris à la Malta ! vad ska tomten säga ?


http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/metaller1/arsenik-i-ris/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.