söndag 14 oktober 2012
Ingefära och filmjölk
Jag har en hemlighet
sedan jag var liten har jag älskat ingefära och filmjölk med lite socker.
Alltsedan jag var liten har folk förfasats när jag äter detta.är jag konstig ?
Hur gott som helst,men är jag ensam om att göra så här eller finns det några fler fil och ingefärs ätare därute ?
Snälla hör av er ! jag tror snart jag håller på att bli tokig!
Ska avnjuta min hemliga last med ett avsnitt Downton Abbey
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det kanske man skulle ta och prova... jag brukar ha ingefära och lite honung i min havregrynsgröt, det är gott!:-D Jag ÄLSKAR Downtown Abbey, jag hoppas att de ska sända säsong 3 snart...:)
SvaraRaderaOtestat Men det låter gott. ingefära är ju mums. Men jag äter typ aldrig fil så...
SvaraRaderaSvar: Det är ju ett ljus - uppifrån. Vi satt ju i soffan och hade lördagsmys. Och vad en pumla är får du googla på ;-) Annars kommer mina nya gamla pumlor på bild inom kort. Och förövrigt har jag många dito sedan tidigare så det räcker med att söka på pumla på min blogg så hittar du garanterat flera. :-)
Jag antar att du äger rätt många du med. I glas... eller i plast. :-)
Aldrig prövat men nu måste jag ju göra det :)
SvaraRaderaAdrig smakat, men nu måste jag testa någondag ju!
SvaraRaderaKram
Har aldrig testat det, men det låter intressant, så det blir till att testa denna meny :)
SvaraRaderaKöpte hem fil och har nu ätit som du ett par dagar.
SvaraRaderaGjort en tidsresa tillbaka till min barndom, då jag ofta åt det hos mormor och morfar.
Morfar åt det till frukost nästan varje dag. Om han inte åt gröt då...
Men om han åt gröt till frukost, så åt han filmjölken till "lunch". Fast då hette det ju middag... :D
Ingefära är ju bra för lederna, och min morfar han var då en riktig krutgubbe han, som var över 90 då han för första gången i sitt liv hamnade på sjukhus.
För att han brutit nyckelbenet och några revben då han fick ett träd över sig, när han var med vid skogshuggningen.
Läkaren sade att nu var det nog slut på att ränna i skogen, för gamla människor har så dålig läkförmåga, och han skulle nog komma att ha så ont, att han inte klarade av det mer. Morfar hörde nästan ingenting, så han hörde nog inte vad doktorn sa riktigt... - Eller så brydde han sig inte om attt gamla människor inte ska läka ihop så fort... För nästa vinter var han som ny igen, och var med i skogen igen.
Och hamnade för andra gången i sill liv på sjukhuset. :D Denna gång med brutet ben, då en stock rullat av lasset, samtidigt som han klev ned i en grop, och han fick stocken på benet, eller hur fasen det nu var?
Kanske var det bra gener, och ständig motion som gjorde att han kunde vara med i skogen igen vintern efter. Kanske hjälpte ingefäran i filen honom?
Ja, inte vet jag...? - Men året efter nöjde sig morfar med att plocka bär i skogen, och var inte med och högg längre. Men läkte ihop det gjorde han ju. - Lika snabbt som en tjugofemåring. :D
Åt alltid färsk fil med ingefära när jag var liten. Med färsk fil menar jag att man gick till bymejeriet och hämtade det.
SvaraRaderaJag lärde mig äta filmjölk med ingefära av min pappa. Han var född 1935 i Östergötland. Häller även över strösocker.
SvaraRadera