lördag 13 april 2024

Hur du gör egen Dijonsenap

Nu tänkte jag göra Diljonsenap hemma.



Det här behöver du

2 dl vitt vin
1/2 dl   vitvinsvinäger 
1 dl vatten 
1 stor gul lök, 
3 små vitlöksklyftor 
3 dl Colmans senaps pulver
1 tesked vitlökspulver
1 Kryddmått salt
1 kryddmått Rosmarin
Hacka lök och vitlök grovt Den jag hade var så liten så jag tillsatte en rödlök också .
Lägg löken i en kastrull och häll på vin ,vinäger och vatten,kryddor.
Koka 10 min häll på vatten om det behövs
Sila av vätskan
Tillsätt en tesked vitlökspulver
Mät upp senapspulvret ca 3 dl
Nu tillsätter man lagen lite i taget,
Med en stavmixer blandar man senapen till en lagom jämn smet , tillsätt mer senapspulver om det blir för lös.

OBS smaka inte på senapen! den är för jävlig!  Måste stå en vecka och mogna


Låt stå och mogna i kylksåpet ca 1 vecka

Dijonsenap är en typ av senap. Den är ljus, innehåller salt och vitt vin men inget socker. . På 1600-talet var Dijon i Frankrike centrum för senapstillverkningen och 1776 startade Grey & Poupon sin kända fabrik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.