tisdag 19 maj 2015

Varför denna leriga grusplan som återvinnings plats?


 

Vad ska man lägga för sopor i containern som ser ut som en bil ?
 Och här vill dom att vi ska källsortera, och källsorterar gör vi ,snällt och lydigt. Tierps kommun har ställt ut dessa containrar på den enda oasfalterade plats som finns kvar i Månkarbo.

 Det är ett ingenmans land mellan grillbaren och fruktvill husen . Planen plogas inte, sandas inte, på vintern är det ren isgata, jag har halkat åtskilliga gånger. 
Resten av året får vi kryssa mellan vatten gropar och lerpölar, för att snällt lämna våra tidningar batterier och flaskor.
Vad man ska lägga i containern som ser ut som en strippad utbränd bil vet jag inte? den har stått där i snart snart 4 år, Ingen vet!

Denna återvinnings station vi har  är under all kritik. Vilket skämt.
Är det bara vi i Månkarbo som har det på detta viset? hur ser er återvinnings station ut?

7 kommentarer:

 1. finns nog många ställen där det ser ut så där tyvärr

  SvaraRadera
 2. Sånt där uppmuntrar inte direkt folk att använda tjänsten! :/

  SvaraRadera
 3. Tierps kommun Hej Mats,
  Tack för din information!
  Vi informerar Förpackning och Tidningsinsamlingen som ansvarar för Återvinningsstationen samt dess omgivning. Du kan läsa mer på www.ftiab.se samt att du även där kan skicka in önskemål/ felanmälan/ synpunkt för Återvinningsstationen.
  Beträffande skrotbilen tackar vi för din information. Vi kommer ta hand om ärendet, dock är det en lång process som måste följas enligt lag
  så det kan ta upp till 6 veckor innan bilen är bortforslad.
  Mvh // Thomas, Renhållningen  FTI AB - FTI AB

  På uppdrag av de företag, som säljer dem i Sverige, ansvarar vi för insamling och återvinning av deras...


  ftiab.se

  SvaraRadera
 4. Men det är nära i alla fall... ;)
  Hahaha!!! Ganska bedrövligt faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte regler hur en återvinningsstation ska se ut. Men miljönämnden i din kommun borde veta det. Jag ser att du fått något typ av svar...
  Jag har mycket bra ställen jag kan åka till. De är lutning på platsen, alltid bra skottade. En är föresten grusplan med den sköts bra. Sen har vi då något som kallas människor som inte kan läsa vad som ska ligga i respektive lådorna/container. Det händer att det fylls på utanför med bråte som inte ska vara där. Säkert inget ovanligt för sånna här platser. En gång för x antal år sedan var jag på studiebesök på en sk återvinningsfabrik för papper, vi fi

  SvaraRadera
 6. Du har en maxlängd på skrift.
  Vi fick se en hylla med vad som legat i sånt som inte har med papper att göra... o där låg det mästa ska du veta... Jag ställde frågan vad det värsta var: Skotermatta fick jag till svar :) Hur i all friden fick de in en sån? Ja det undrade de med :) Lycka till med din återvinningsstation. Miljöpartister och tidningar står nog i kö för att följa upp detta. Sälj ditt fina reportage till en dagstidning vettja!

  SvaraRadera
 7. Vilken bra Ide med Dagstidningen , det ska jag prova. Det är snart dags för återvinningens tidevarv tror jag, som det var på 70 talet. då alla fick och tog tillvara på sånt man slängde. snart kommer alla staket att rivas på sopstationerna och vi kommer att återanvända mera spår jag.

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.