lördag 18 november 2017

Klara , färdiga ........

Just nu är det lördag och vi befinner oss inför startskottet för JULEN. Det är dagarna innan den stora julmånaden. Ett vakuum, tomrummet som ska fyllas med röda sidenband, stearinljus och saffran. Julkatalogerna har länge fyllt min brevlåda och på kylskåpet finns redan en tokig tomte teckning.
Bildresultat för postlåda
Har efterlyst ibland mina vänner, på Facebook och i verkliga livet om något nytt gott Julgodis eller ett roligt julpyssel men inte fått ett enda svar, och det är väll det att ingen har tid eller lust att svara just nu .Bildresultat för red ribbon

Allt finns att googla nuförtiden så varför fråga någon människa?

Vi kanske skulle ha en liten mini helg mellan Halloween och jul som i Amerika då det händer något ,
för att fylla tomrummet ?

Nej istället har vi anammat Black Friday rean ! omättlig köphysterin innan jul.
En försvenskad Tacksägelse dag kanske utan kalkon och massa släckt ? Det är faktiskt en gammal helg i Sverige. Tacksägelsedagen var tidigare den fjärde böndagen i Svenska  kyrkan, och firas andra söndagen i oktober.

Förr i tiden brukade bönderna anlända till kyrkan med kärvar, potatissäckar, och korgar med rotfrukter och äpplen och annat de skördat, för att på så vis tacka Gud för årets skörd. Och kanske ställa till med en liten fest på kvällen . men så är det inte nu.

3 kommentarer:

  1. Har missat att du frågat om julgodis eller pyssel... Hinner inte alltid med Facebook, och då rasar många inlägg bort i flödet.
    Å andra sidan har jag inte några bra tips heller. :D
    Tacksägelse är viktigt! - Det borde vi ägna oss åt ofta, inte bara en gång om året, och då dessutom "glömma bort" det...

    SvaraRadera
  2. Har inte sett den frågan. Själva är vi traditionsföljare och gör det vi brukar.Idag blev det negerbollarna. Nästa vecka knäcken. Sen kola och så kanderade mandlar... såg dock två roliga recept i senaste icaBuffe. Kolla in där. Nåt med passionsfrukt och vit choklad. Och ett som var en snurrad kola med havssalt.

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.