fredag 7 juni 2019

Ett blandband från 90 talet flyter i land på Lanzarote


Foto: Mandy Barker

Ett kassettband med 90 tals Eurodisco som spolades upp på  Kanarieöarnas långa stränder
Blandbandet går utmärkt att spela upp efter lite lagning och rengöring Skruvarna är rostiga men går att skruva loss. och sanden sköljs bort
Kan den ha guppat omkring i norra Atlanten i 26 år innan den hamnade på stranden
Foto: Mandy Barker
Ett tecken på hur all plast som hamnar i våra hav inte bryts ner.
Den är nu en del av en utställning i Stockholm. Åk dit för att lyssna på kassettbandet.och titta på hennes fotografier av andra strandfynd av skräp och plast.

Fotografiska.Museet skriver- Citat:
Med sitt stora miljöengagemang började Mandy Barker (f. 1964) från Hull i England först fotografera plastskräp på stränderna men ingen brydde sig. Då började hon istället göra vackra verk av det insamlade plastskräpet som hon tog fantastiskt fotografi av. Plötsligt nådde hon fram med sitt livsviktiga budskap om nödvändig förändring: Vi måste alla inse hur farlig denna plast är. Hur den förstör vår planets natur, fisk-, djur- och fågelliv på så många sätt, bland annat genom att ätas då den misstas för föda. Hur plasten aldrig försvinner utan bara bryts ner i mindre och mindre delar – mikroplaster som letar sig in i våra kroppar genom det vi äter.                
-Slut Citat:
Kassettbandet som spolats upp på en strand och är del av den brittiska  konstnären Mandy Barkers utställning Sea of Artifacts på Fotografiska i Stockholm. 
Foto: Mandy Barker “What comes around, goes around”

 Vem spelade in detta blandband på 90 talet ? Den äldsta låten är ifrån 1994


Några av låtarna:
Iggo bobo-Dance with me 
Dr Alban-No koke
Shaggy -Oh Carolina
Snapp-The power of Bhagra
Pet shop boys-Go west   

Hela spellistan finns på utställningen Sea of Artifacts  på Fotografiska i Stockholm. 

Lyssna här på Reportaget från P 1 VetenskapsradionDelighted to announce my solo exhibition ‘Sea of Artifacts’ will open on 8 June 2019 at Stockholm Sweden - also revealed for the first time the playlist from a music cassette tape washed up from the North Atlantic Ocean

Foto: Mandy Barker

1 kommentar:

  1. Tack för kommentaren på min blogg. Spännande utställning med kassettband som spolades upp på stranden. Och att man kan lyssna på den fast den legat i vatten.

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.