torsdag 9 juli 2015

Lycka är...

När Starlet tjejen möter FIB aktuellt pojken blir det svårt att mötas och förstå varandra .
Så tänkte jag förr.

 Vi förväntade oss , drömde om helt olika saker av varandra.
Hoppas det blir lättare för dagens generation .

tisdag 7 juli 2015

Fruktskålarna

Städ dag hemma ,och i vårt hörnskåp hittade jag våra fula fruktkorgar i rostfritt stål,Där har dom legat sedan jag hittade dom på loppis för några år sedan, vet inte vad jag tänkte på ! anskrämligt fula är dom . Har nyss sett en annons på nätet om liknande korgar,,så jag letar upp bilden på nätet och dom tidigare så fula stålkorgarna blir genast mycket snyggare när jag ser vad dom kostar.
 Ska ut och köpa frukt och ställa fram dom nu supersnygga fruktkorgarna.

 

måndag 6 juli 2015

Hitt på nå ?

Ibland får även jag  blommor , Då blir jag så här glad.
 
Nu så startar min semester och jag har sett till att jag inte har något planerat, kanske lite tråkigt, tycker många .händelselöst !  Men skööönt tycker jag  just att inte ha så mycket att göra ,
 då får man så mycket gjort.

lördag 4 juli 2015

En natt på balkongen


Sover under stjärnorna i kväll

 

 
 
myspys 
 

 
 Jag bäddar här ute i kväll, det är den enda platsen som ger mig svalka och ro, dom andra här hemma i vår varma lägenhet härdar ut i sina sängar.

Månen lyser i den ljusa juli natten och inte en mygga. Nu är jag trött och somnar in till ljudet av syrsor i gräsmattan nedanför min balkong .

fredag 3 juli 2015

Ett päron till farsa firar semester i Månkarbo

Nu är det semester , och jag tar i från tårna...5 veckor ledigt med start i kväll.
Jag är så glad "Lyckligaste dagen i mitt liv !"
Vi firar med bortgjord pizza och kall läsk . och i kväll ska jag sova på balkongen.
Jag står inte ut med värmen vi får i lägenheten en trappa upp , olidligt är ordet .
Så i kväll bäddar jag ute. (Lite mörkrädd är jag men det ska nog gå)
Lite natt kort kommer från min säng under stjärnorna .

onsdag 1 juli 2015

Hur du gör saft på maskrosor

Jag lyssnade till Christina i Radio Uppland som Lagar mat av ogräs,
 
Maskros saft

Koka ihop 8 dl vatten och 4 dl socker i en kastrull. Rensa maskrosor (skär bort botten och plocka bort allt grönt), mät upp 5 dl gula maskrosblomblad och tillsätt i kastrullen. Låt småkoka under lock i en timme. Sila saften i saftsil, rör ner 1 msk citronsyra. Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov. Späd med vatten efter smak.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6187303

tisdag 22 maj 2012

Mammas maskrosvin,


För utrotade jag maskrosor genom att göra  vin  av dom , det vart ett sött och gott vin av dom gula blommorna
Tillverkningen av maskrosvin blev olaglig i Sverige år 1978. men det gjorde det hela lite mer spännande.

Lagen skrevs om 1994, så nu är det åter lagligt att tillverka maskrosvin.
det är jobbigt och tar tid men ett roligt sätt att andvända maskrosorna på ,
Sista gången jag skulle tillverka detta ganska jobbiga vin (mycket maskrosplock och noppning)
vart det vildgäsning i min kruka , så när jag skulle tappa upp vinet så var allt vin förvandlat till gelé
det var gott men man fick äta den med sked.

Här är Mammas gamla recept från 70 talet (hon gör godaste maskrosvinet på den här sidan staketet)

Ingredienser

3 l avstjälkade maskrosblommor allt grönt ska bort på blomman
4 l vatten
1 ½ kg strösocker
4 citroner
1  påse vingäst

  1. Plocka blommorna en solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman.jättejobbigt
  2. Koka upp vattnet.
  3. Lägg maskrosorna i ett höganäs  kruka och slå över det kokande vattnet. Låt stå övertäckt i ett dygn.
  4. Sila av blommorna och häll tillbaka vätskan i krukan
  5. Tillsätt strösockret och gästen rör om .
  6. Tvätta och skiva citronerna, lägg dem i höganäs krukan 
  7. Täck över med en handduk och låt stå ungefär en månad.
  8. Citronskivorna flyter lätt upp till ytan, tryck ned dem då och då, eller lägg en tallrik över som tyngd annars kan de börja mögla
  9. När jäsningen har upphört silas citronskivorna av
  10.  häll på flaskor och korka igen.
  11. Lagra vinet minst ett år.
På Engelska så heter maskros vin  så vackert som 
                      Dandelion wine