När Starlet tjejen möter FIB aktuellt pojken blir det svårt att mötas och förstå varandra .
Så tänkte jag förr.
Vi förväntade oss , drömde om helt olika saker av varandra.
Hoppas det blir lättare för dagens generation .
torsdag 9 juli 2015
onsdag 8 juli 2015
tisdag 7 juli 2015
Fruktskålarna
Städ dag hemma ,och i vårt hörnskåp hittade jag våra fula fruktkorgar i rostfritt stål,Där har dom legat sedan jag hittade dom på loppis för några år sedan, vet inte vad jag tänkte på ! anskrämligt fula är dom . Har nyss sett en annons på nätet om liknande korgar,,så jag letar upp bilden på nätet och dom tidigare så fula stålkorgarna blir genast mycket snyggare när jag ser vad dom kostar.
Ska ut och köpa frukt och ställa fram dom nu supersnygga fruktkorgarna.
måndag 6 juli 2015
Hitt på nå ?
Ibland får även jag blommor , Då blir jag så här glad.
Nu så startar min semester och jag har sett till att jag inte har något planerat, kanske lite tråkigt, tycker många .händelselöst ! Men skööönt tycker jag just att inte ha så mycket att göra ,
då får man så mycket gjort.
lördag 4 juli 2015
fredag 3 juli 2015
Ett päron till farsa firar semester i Månkarbo
Nu är det semester , och jag tar i från tårna...5 veckor ledigt med start i kväll.
Jag är så glad "Lyckligaste dagen i mitt liv !"
Vi firar med bortgjord pizza och kall läsk . och i kväll ska jag sova på balkongen.
Jag står inte ut med värmen vi får i lägenheten en trappa upp , olidligt är ordet .
Så i kväll bäddar jag ute. (Lite mörkrädd är jag men det ska nog gå)
Lite natt kort kommer från min säng under stjärnorna .
Jag är så glad "Lyckligaste dagen i mitt liv !"
Vi firar med bortgjord pizza och kall läsk . och i kväll ska jag sova på balkongen.
Jag står inte ut med värmen vi får i lägenheten en trappa upp , olidligt är ordet .
Så i kväll bäddar jag ute. (Lite mörkrädd är jag men det ska nog gå)
Lite natt kort kommer från min säng under stjärnorna .
torsdag 2 juli 2015
onsdag 1 juli 2015
Hur du gör saft på maskrosor
Jag lyssnade till Christina i Radio Uppland som Lagar mat av ogräs,
Här är ett recept på enkel saft (den är super god)
Maskros saft
Koka ihop 8 dl vatten och 4 dl socker i en kastrull. Rensa maskrosor (skär bort botten och plocka bort allt grönt), mät upp 5 dl gula maskrosblomblad och tillsätt i kastrullen. Låt småkoka under lock i en timme. Sila saften i saftsil, rör ner 1 msk citronsyra. Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov. Späd med vatten efter smak.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6187303
För utrotade jag maskrosor genom att göra vin av dom , det vart ett sött och gott vin av dom gula blommorna
Tillverkningen av maskrosvin blev olaglig i Sverige år 1978. men det gjorde det hela lite mer spännande.
Lagen skrevs om 1994, så nu är det åter lagligt att tillverka maskrosvin.
det är jobbigt och tar tid men ett roligt sätt att andvända maskrosorna på ,
Sista gången jag skulle tillverka detta ganska jobbiga vin (mycket maskrosplock och noppning)
vart det vildgäsning i min kruka , så när jag skulle tappa upp vinet så var allt vin förvandlat till gelé
det var gott men man fick äta den med sked.
Här är Mammas gamla recept från 70 talet (hon gör godaste maskrosvinet på den här sidan staketet)
Dandelion wine
Koka ihop 8 dl vatten och 4 dl socker i en kastrull. Rensa maskrosor (skär bort botten och plocka bort allt grönt), mät upp 5 dl gula maskrosblomblad och tillsätt i kastrullen. Låt småkoka under lock i en timme. Sila saften i saftsil, rör ner 1 msk citronsyra. Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov. Späd med vatten efter smak.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6187303
tisdag 22 maj 2012
Mammas maskrosvin,
För utrotade jag maskrosor genom att göra vin av dom , det vart ett sött och gott vin av dom gula blommorna
Tillverkningen av maskrosvin blev olaglig i Sverige år 1978. men det gjorde det hela lite mer spännande.
Lagen skrevs om 1994, så nu är det åter lagligt att tillverka maskrosvin.
det är jobbigt och tar tid men ett roligt sätt att andvända maskrosorna på ,
Sista gången jag skulle tillverka detta ganska jobbiga vin (mycket maskrosplock och noppning)
vart det vildgäsning i min kruka , så när jag skulle tappa upp vinet så var allt vin förvandlat till gelé
det var gott men man fick äta den med sked.
Här är Mammas gamla recept från 70 talet (hon gör godaste maskrosvinet på den här sidan staketet)
Ingredienser
3 l avstjälkade maskrosblommor allt grönt ska bort på blomman
4 l vatten
1 ½ kg strösocker
4 citroner
1 påse vingäst
- Plocka blommorna en solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman.jättejobbigt
- Koka upp vattnet.
- Lägg maskrosorna i ett höganäs kruka och slå över det kokande vattnet. Låt stå övertäckt i ett dygn.
- Sila av blommorna och häll tillbaka vätskan i krukan
- Tillsätt strösockret och gästen rör om .
- Tvätta och skiva citronerna, lägg dem i höganäs krukan
- Täck över med en handduk och låt stå ungefär en månad.
- Citronskivorna flyter lätt upp till ytan, tryck ned dem då och då, eller lägg en tallrik över som tyngd annars kan de börja mögla
- När jäsningen har upphört silas citronskivorna av
- häll på flaskor och korka igen.
- Lagra vinet minst ett år.
Dandelion wine
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)